Irak ordusuna saldırı: 4 ölü
İHA

Başkent Bağdat’ın kuzeyindeki Tarmiye bölgesinde Irak ordusuna ait askeri devriyeye, kimliği belirsiz silahlı grup tarafından saldırı düzenlendi. Güvenlik kaynakları, saldırıda 4 askerin öldüğünü ve 17 askerin de yaralandığını duyurdu.

ASKERLER HASTANELERE KALDIRILDI

Saldırıyı bir patlama sonrası silahlı grupların askerleri kurşuna dizmekle gerçekleştirdiğini kaydeden güvenlik kaynakları, saldırganların yakalanması için bölgede arama faaliyetlerinin başlatıldığını söyledi. Saldırıda yaralanan askerler, başkentteki hastanelere kaldırıldı.

Irak ordusuna saldırı: 4 ölü

CEP TELEFONUYLA ÇEKİLDİ

Hastanede nöbetçi doktorların bulunmaması ve yaralıların ameliyat salonu kapısı önünde bekletilmesi, askerler tarafından cep telefonuyla çekildi. Çekim yapan Iraklı asker, yaralıların biri ölmek üzere olmasına rağmen hastanede doktorların bulunmamasına isyan ederek, Irak Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.

Görüntülerin sosyal medyada yayınlaması üzerine vatandaşlar da tepki gösterdi. Saldırıyı henüz üstlenen olmasa da Iraklı yetkililer, bu gibi saldırıların arkasında, Irak’ın büyük bir bölümünü yaklaşık 3 yıl işgal ettikten sonra 2017 yılının sonunda ülkeden tamamen çıkarıldığı ilan edilen terör örgütü DEAŞ’ın bulunduğunu söylüyor.

Irak ordusuna saldırı: 4 ölü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)