İran  protestolara karşı sosyal medyayı yasaklıyor
DHA

6546

İran'da Perşembe gününden bu yana devam eden protesto gösterilerini sonlandırmaya çalışan İran hükümeti, eylemlerin organie olunduğu sosyal medyayı ülkede yasaklama girişimlerinde bulunuyor.

SOSYAL MEDYA YASAKLANIYOR

İran devlet televizyonuna konuşan güvenlik yetkilileri, ülke çapında giderek yayılan ve yükselerek devam eden hükümet karşıtı protestolara karşı "barışı sağlamak amacıyla, geçici olarak Instagram ve Telegram uygulamalarının engellendiğini" açıkladılar.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

Sosyal medya yasağı dışında ABD Başkanı Donald Trump, devam eden protestolarla ilgili bugün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "İran'da büyük protestolar var. İnsanlar sonunda paralarının ve varlıklarının nasıl çalınıp teröre harcandığını görmeye başladı. Görünüşe göre artık buna izin vermeyecekler. ABD insan hakları ihlalleri ihtimali için yakından izliyor!" dedi.

İran  protestolara karşı sosyal medyayı yasaklıyor

İran genelinde uygulamaya konulan sosyal medya yasağıyla ilgili Instagram'ın sahibi Facebook bir açıklamada bulunmazken, iran genelinde haberleşme için en çok kullanılan uygulama olan Telegram'ın Genel Müdürü Pavel Durov, Twitter üzerinden üzüntüsünü belirtti.

Durov konuyla ilgili paylaşımında, "İran'lı yetkililer, açıkça karşı çıkmamıza karşın, İran'da halkın çoğunluğunun kullandığı Telegram ve barışçı protestolarda kullanılan diğer uygulamalara erişimi engelledi" dedi.

İran  protestolara karşı sosyal medyayı yasaklıyor

HÜKÜMET KARŞITI GÖSTERİLER

İşsizlik, yüksek enflasyon ve yolsuzluğa karşı başlayan eylemlerde tansiyon giderek yükseliyor. Ekonomi politikalarını protesto amacıyla düzenlenen eylemler yerini ülkenin dini lideri Ali Hamaney karşıtı gösterilere dönüştü.

Kirmanşah, Reşt, İsfahan ve Kum merkezli eylemler Tahran'a da sıçramış bölge eylemler nedeniyle savaş alanına döndü.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)