İran vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısı yaptı
Ajanslar

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Ankara'dan son zamanlara İran'a yönelik yapılan bazı açıklamaların komşuluk ilişkilerine yakışmadığını ileri sürerek, "Türkiye'den kullandığı söylemlerde titiz olmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu ve vatandaşlarına, 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısı yaptı.

İRAN'IN SOĞUKKANLI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Laricani, Ankara'dan yapılan eleştirel açıklamalar konusunda İran'ın "soğukkanlı davrandığını" söyledi.

İran vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısı yaptı

Laricani, "Son zamanlarda Ankara'dan yapılan bazı açıklamalar komşuluk ilişkilerine yakışmıyor. Türkiye'den İran'la ilgili tutumu ve kullandığı söylemler konusunda titiz olmasını bekliyoruz. İran bu konuda soğukkanlı davranıyor" diye konuştu.

"GEREKLİ OLMADIKÇA TÜRKİYE'YE GİTMEYİN"

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'ye seyahat edilmemesi için yapılan uyarıyı da değerlendiren Laricani, "Kendi halkımızın can güvenliği korumak ve dikkatli olmaları için uyarılar yapmak zorundayız" diye konuştu.

BU ZAMANA KADAR HİÇ IRAK'A GİTMEYİN UYARISI YAPMADILAR

Laricani, eski İran meclis binasında düzenlenen basın toplantısında AA muhabirinin, "Irak'ta her gün terör olayı yaşanıyor. Onlarca İranlı Irak'taki terör olaylarında hayatını kaybetti. Buna rağmen İranlı yetkililer hiçbir zaman Irak'a gidilmemesi konusunda halkı uyarmadı. Sizce Irak, Türkiye'den daha mı güvenlidir?" sorusu üzerine, "Konu Irak örneğinden farklıdır." ifadesini kullandı. İranlıların Irak'ta gittiği Kerbela ve Necef kentinin güvenli olduğunu ileri süren Laricani, "Oralarda terörizm sorunumuz yok." diye konuştu.