İran'da 23 eyalet için sel uyarısı
AA

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı İSNA'nın haberine göre İran İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Selman Semani, "İçişleri Bakanımızın talimatı doğrultusunda Afet Yönetim Merkezi ile gerçekleştirilen toplantıda, şiddetli yağışların meydana getireceği zararları azaltmak için 23 eyaleti kapsayacak şekilde 24 saat geçerli sel alarmı verilmesi kararı alındı." dedi.

İran'da 23 eyalet için sel uyarısı

HALKA UYARILAR YAPILDI

Sel riski yaşayan eyaletlerin vali ve belediye başkanlarının, sel tehlikesi sona erene kadar izne ayrılmasının yasaklandığını söyleyen Semani, halkın selden etkilenmemesi için tüm imkanların seferber edileceğinin altını çizdi.

Semani, sel tehlikesi altında bulunan bölgelerdeki halkın, yetkililerden gelecek uyarıları ciddiye almalarını ve kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

İran'da 23 eyalet için sel uyarısı

44 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bakanlığın Afet Yönetim Merkezi ile uyum halinde çalıştığını vurgulayan Semani, olası sel felaketi için gerekli olan tüm önlemlerin alındığını dile getirdi.

İran'da iki haftadan bu yana devam eden sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi, ülkenin genelini vurmuş ve 44 kişi yaşamını yitirmişti.

İran'da sel felaketinin yaşandığı bölgelerden Gülistan eyaletinde sel felaketi sırasında yurt dışı iznine ayrıldığı anlaşılan Vali Menaf Haşemi, ülkede tartışma konusu olmuş ve bunun üzerine görevinden alınmıştı.

İran'da 23 eyalet için sel uyarısı

IRAKTA DA SEL UYARISI

Irak'ın kuzeyindeki vilayetlere, şiddetli yağışların yol açabileceği sel ve su baskınlarına karşı uyarılar yapıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe kentlerini etkisi altına alan sağanağın sel ve su baskınlarına neden olabileceği ifade edildi.

Açıklamada, şiddetli yağışların hafta sonuna kadar devam edeceği aktarılarak, vilayetler, şiddetli yağışların yol açabileceği sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)