İran'da reformist siyasetçi cezaevine girdi
AA

g

İran'da reformistlere yakınlığıyla bilinen Kargozaran-ı Sazendegi Partisi Genel Başkanı ve eski Tahran Belediye Başkanı Gulam Hüseyin Kerbasçi, rejim aleyhine açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle açılan davada aldığı 1 yıl hapis cezasını çekmek üzere cezaevine girdi.

KERBASÇİ CEZAEVİNE KONULDU

İran basınında yer alan haberlere göre; Kerbasçi, hakkında kesinleşen 1 yıl hapis cezası nedeniyle bugün tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye yakınlığıyla bilinen Kerbasçi hakkında, 2017'de İsfahan kentinde yaptığı bir konuşmada, "Suriye'de savaşan İranlı askerlere hakaret ettiği" iddiasıyla dava açılmıştı. Kerbasçi, Mayıs 2018'de Devrim Mahkemesi tarafından 1 yıl hapse mahkûm edilmiş, Ağustos 2018'de de Temyiz Mahkemesi'nin bu kararı onamasının ardından cezası kesinleşmişti.

YOLSUZLUK NEDENİYLE 1998 YILINDA TUTUKLANMIŞTI

Kerbasçi, Tahran Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü 1998 yılında da yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmış ancak halk, bu tutuklamaya tepki göstererek gösteriler düzenlemişti. Bunun üzerine dönemin İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, halka yaptığı çağrıda, olayların daha fazla büyümemesi için her türlü protestodan uzak durulmasını istemişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)