İran'dan TOKİ'ye tecrübe paylaşımı teklifi
İHA

iran

TOKİ Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TOKİ Başkanı Turan'ın İran Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Cabbari ile makamında bir araya geldiği bildirildi.

İRAN'A DAVET ETTİ

Açıklamaya göre, İran Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Cabbari görüşmede yaptığı konuşmada, konut yapımı konusunda TOKİ ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti. İran'da 1980 yılından bu yana faaliyet gösteren İran Konut Vakfı'nın devlet desteği alarak özellikle konut restorasyonu konusunda çalıştığını ifade eden Cabbari, TOKİ'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti. Cabbari, TOKİ yetkililerini İran'a davet etti.

TURAN: TOKİ DÜNYA ÇAPINDA ÖRNEK BİR KURULUŞ

TOKİ Başkanı Ergün Turan da TOKİ'nin 13 yıl içinde yaklaşık 670 bin konut ürettiğini anlatarak yürüttükleri faaliyetler konusunda bilgiler verdi. Genel bütçeden pay almadan kendi kaynaklarını geliştirdiklerine dikkat çeken Turan, ürettikleri sosyal konutları kira öder gibi uzun vadelerle vatandaşa sunduklarını söyledi. TOKİ'nin dünya çapında örnek bir kuruluş olduğunu ve yaklaşık 90 ülkenin işbirliği talebinde bulunduğunu ifade eden Turan, İran'ın dost ve kardeş bir ülke olduğunu, İran Konut Vakfı ile işbirliği geliştirilebileceğini ve karşılıklı tecrübeleri aktarabileceklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)