İran'dan Venedik Film Festivali’ne boykot

İran'dan Venedik Film Festivali’ne boykot

İran, bu sene 29 Ağustos-8 Eylül arası 69'uncusu düzenlenecek olan Venedik Film Festivali'ni Avrupa Birliği'nin yaptırımlarından dolayı boykot edebilir.Tehran Times'in haberine göre, Kültür Bakanlığı Denetleme ve Değerlendirme Ofisi Direktörü Alireza Sajjadpur, cumartesi günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, ''Avrupa Birliği'nin İran'a uyguladığı ağır yaptırımlar yüzünden festivali boykot etmeyi düşünüyoruz'' açıklamasını yaptı.

Festivalin programına göre, yönetmeni Kianoush Ayyari olan "KHANÉH PEDARI" (The Paternal House) adlı film festivalin dünya sineması kategorisindeki galası gerçekleşecek tek İran filmi. Sajjadpur, festival programının yayınlanmasının hemen ardından basın toplantısını gerçekleştirdi.

Sajjadpur'un başkanlığındaki Kültür Bakanlığı Denetleme ve Değerlendirme Ofisi, filmin yayınlanabilmesi için yönetmen Ayyari'den bazı sahnelerin çıkarılmasını istedi. 29 Ağustos- 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, İran asıllı ABD'li yönetmen Ramin Bahrani'nin 'At Any Price' adlı filmi uluslararası alanda yarışacak. Aynı zamanda Masud Bakhsh'ın ilk filmi 'A Respectable Family'nin de gösterimi gerçekleşecek