İranlı Bakan: Ordumuz birkaç bombayla dağılır

İranlı Bakan: Ordumuz birkaç bombayla dağılır

Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, Tahran Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmada, Batı'yla varılan nükleer anlaşma hakkında "Bu İran halkının zaferidir. Tek bir bombayla etkisiz hale getirilebilecek İran ordusunun değil" sözleri üzerine, şahin siyasetçilerin tepkisini çekmişti.

Zarif, bir öğrenciye verdiği bu cevabın çarpıtıldığını söyleyerek kendisini savunmuştu. Ancak İran'ın en güçlü askeri kolu olan Devrim Muhafızları'nın bir numaralı ismi Caferi, Zarif'i açıktan hedef göstererek "Tecrübeli bir diplomat fakat askeri konularda yorum yapma kabiliyeti yok" diyerek tepki gösterdi. Devrim Muhafızları komutanı "güçlü olmadıkları" iddiasına karşı "Bu doğru değil. Zarif'in hiçbir askeri deneyimi ve uzmanlığı bulunmuyor" açıklamasında bulundu.

İRAN'A YENİ YAPTIRIM YOK

Amerikan Temsilciler Meclisi, İran'a yeni yaptırım kararı alınmaması talebine yeşil ışık yaktı. Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde konuşan Dışişleri Bakanı John Kerry, İran'a karşı alınacak herhangi bir yeni yaptırım kararının, İran'a "mazeret zemini" oluşturacağını söyleyerek destek istedi. Bankacılık Komitesi Başkanı Senatör Tim Johnson da, Beyaz Saray'ın talebini ikna edici bulduğunu açıklayarak, "yeni yıla kadar" talebe destek vereceğini söyledi.