İranlı yolcu Atatürk Havalimanı'nda hayatını kaybetti

İrann

10 gün önce iki kızı ile İstanbul'a gelen Shahnaz Lahoot (65) göğüs, beyin ve böbrek kanseri idi. Hastalığının son evresinde olan Lahoot, birkaç gün önce İstanbul'da fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kendini iyi hisseden Lahoot, iki kızı ile birlikte bugün Tahran'a gitme kararı aldı.

Meraj Hava Yolları'nın JI-4804 seferi ile saat 02,20'de Tahran'a gidecek olan Lahoot ve kızları İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş katı D adası check-in kontuarına saat 00.30 sıralarında geldi. İşlemlerinin yapıldığı sırada yer hizmetleri görevlisi tarafından uçuş raporu istendi. Uçuş raporu olmayan Lahoot'un kızları İran'daki doktorlarını arayarak bilgi aldığı sırada yere yığıldı.

25 DAKİKA KALP MASAJI YAPILDI

Durumu fark eden havalimanı çalışanları sağlık ekibine haber verdi. Olay yerine gelen Havalimanı Portclinic sağlık ekibi kontrolde Shahnaz Lahoot'un nefes almadığını fark etti. Kızlarının gözyaşlarıyla izlediği Lahoot'a sağlık ekibince 25 dakika kalp masajı yapıldı. İranlı vatandaşı yolcu Shahnaz Lahoot'un tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ardından Lahoot'un cenazesi ambulans ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.