Irina Shayk: Benim babam da madenciydi

Irina Shayk: Benim babam da madenciydi

Geçtiğimiz hafta Antalya'ya gelen Irina Shayk: Ben günlük hayatımda topuklu ayakkabı giyip kuaför salonuna giden biri değilim. Ancak mesleğim gereği sürekli bakımlı olmak zorundayım; güzel olmak çok zor... Madenci kızı olduğunu söyleyen Shayk, "Soma'da yaşanan acıyı çok iyi biliyorum" dedi.

Dünyaca ünlü top model Irina Shayk, geçtiğimiz hafta Türkiye'nin en büyük moda organizasyonu Dosso Dossi Fashion Show kapsamında podyuma çıktı. Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo'nun sevgilisi 28 yaşındaki Irina Shayk, hakkında merak edilenleri anlattı...

"GÜZELLİĞİN İÇTEN GELDİĞİNE İNANIYORUM"

Dünyanın en güzel kadınlarından birisiniz. Bunun sırrı nedir?
Ben, güzelliğin içten geldiğine inanırım. Bu yüzden de içinizi hoş tutun ve kötülük yapmayın. Ayrıca temizliğinize dikkat edin, spor yapın ve cildinizi koruyun.

"BENİM DE YAĞLARIM VAR"

Çok fit görünüyorsunuz. Özel bir diyet uyguluyor musunuz?
İnanın, benim de yağlarım var. Yemeği seven kadınlardan olduğum için çok yiyorum. Sadece salata ve elma yiyen kadınlardan değilim; canım istediğinde tatlı da yerim. Ancak çok spor yaparak, yediklerimi dengeliyorum.

Romantik mi, yoksa çılgın biri misiniz?
Kesinlikle ikisiyim; bazen romantik, bazen de çılgınım.

"TÜRK HAMAMLARI İNSANLARI GÜZELLEŞTİRİYOR"

Antalya'yı nasıl buldunuz?
Antalya'ya ilk kez gelmiyorum; daha önce ailemle birlikte çok geldim. Antalya'yı çok seviyorum.
Hamam sefası yaptınız. Türk hamamını sevdiniz mi?
Türk hamamı çok güzel. Geleneksel Türk hamamları, insanları güzelleştiriyor. Türk kadınlarını bu açıdan çok şanslı buluyorum.

"GÜZEL OLMAK ZOR"

Her zaman bakımlı olmak sizi zorluyor mu?
Açıkçası evet. Gerçekten zorlandığım zamanlar oluyor, çünkü bazen salaş gezmek istiyorum. Ben günlük hayatımda topuklu ayakkabı giyip kuaför salonuna giden biri değilim. Ancak mesleğim gereği sürekli bakımlı olmak zorundayım. Bu da beni bazen zorluyor. Kısacası güzel olmak zor.

"TARKAN'I BEĞENİYORUM"

Mesleğiniz gereği modayı yakından takip ediyorsunuz; 2014 yılının trendleri neler?
Modanın içindeyim ama modayı çok takip ettiğimi söyleyemem. Ben çok klasik bir kadınım; bu yüzden de mümkün olduğunca klasik giyiniyorum. Eğer trend olamıyorsanız, dert etmeyin; düz bir siyah elbise giyin. Eminim çok yakışacaktır. Ayrıca benim favori rengim de siyahtır.

"TÜRK KADINLARI ÇOK GÜZELLER"

Türk kadınlarını nasıl buluyorsunuz?
Türk kadınları çok güzeller ve çok asil giyiniyorlar.

Türk sanatçılarından kimleri tanıyorsunuz?
Ben bir Rus'um ve ülkemde Tarkan çok ünlü. Tarkan'ı ve şarkılarını çok beğeniyorum.

İlk kez 'Hercules: The Thracian Wars' isimli bir sinema filminde rol aldınız. Oyunculuk mu zor, yoksa modellik mi?
Film setindeki herkes size bakıyor ve çok iyi bir oyunculuk bekliyor. Bence bir filmde rol almak, podyumda yürümekten daha zor.

"BENİM BABAM DA MADENDE ÇALIŞIYORDU"

Siz de bir madencinin kızısınız. Türkiye'de Soma'da hayatını kaybeden madencilerle ilgili neler söylemek istersiniz?
Doğru, benim babam da madende çalışıyordu. Madende çalıştığı dönemde bir hastalık kaptı ve uzun süre komada kaldı. İnsanın sevdiklerini kaybetmesinin ne kadar zor bir şey olduğunu biliyorum. Ben de babamı kaybettim. Bu yüzden Soma'da yaşayanların acılarını çok iyi anlıyorum ama hayat devam ediyor. Bu yüzden de hayata tutunmak gerekiyor. Böyle facialardan sonra felaketten sonra tüm ülkenin kenetlenmesi gerek.

GENÇ YAŞTA ÖLDÜ

Irina Shayk'ın kömür madeninde çalışan Tatar asıllı babası Valery Shaykhlislamova, kızının şöhretine tanık olamadan hayatını kaybetti.