İrlandalı ikizler Eurovision'dan emin

İrlandalı ikizler Eurovision'dan emin

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı yarışmasında ikinci kez İrlanda'yı temsil eden Jedward grubu, "Eurovision'a yeniden heyecan getirdiklerine" inanıyor.

Halk ve jüri oylarıyla ülkelerini Eurovision'da temsil etmeye hak kazanan ve "Waterline" adlı parçalarıyla "büyük final"e hazırlanan 19 yaşındaki ikiz kardeşler John ve Edward Grimes'in (Jedward) Eurovision macerası, İrlanda ve İngiliz basınında geniş yer buluyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye çok heyecanlı olduklarını söyleyen John, "Eurovision'u televizyonda izlenecek ilginç bir yarışma haline getirdiklerini" belirtirken, Edward ise "John ve ben, Eurovision'a o heyecanı yeniden getirdik. Daha önce Eurovision geri planda kalıyordu ve az insan tarafından izleniyordu" diyerek kardeşine destek oldu.

İKİNCİ ŞANS

Müzikleri kadar sıra dışı görünümleriyle de dikkati çeken genç ikili, ülkelerini geçen yıl Eurovision'da "Lipstick" adlı parçayla temsil etmiş, yarışmayı 8. sırada tamamlamıştı.

Adlarını ilk kez 2009 yılında, İngiliz yetenek yarışması, ''X Factor'' ile duyuran 1991 doğumlu ikizlerin menajerliğini Louis Walsh yapıyor.

İlk kez 1965'te katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması'nda 7 birincilik elde eden İrlanda, 1998'den bu yana ilk 5'e giremedi.