Irma Kasırgası Florida'ya ilerliyor

ABD'nin Teksas eyaletini yıkan Harvey Kasırgası'nın ardından Karayipler, Orta Amerika ve Amerika Birleşik Devletleri Irma Kasırgası'yla boğuşuyor.

13 KİŞİ ÖLDÜ

Saatte 300 kilometre hıza ulaşan rüzgar Barbuda, St.Martin ve St.Barthelemy adalarında 13 kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, yönünü Porto Riko'ya çevirdi.

Irma Kasırgası Florida'ya ilerliyor

KASIRGA YÖNÜNÜ FLORİDA'YA ÇEVİRDİ

Irma Kasırgası ABD'ye doğru ilerlerken, Florida eyaletinin sahil bölgelerinde yaşayan yaklaşık 500.000 kişinin tahliye çalışmaları da başladı. Kasırganın Pazartesi günü Florida'ya ulaşması bekleniyor.

İrma Kasırgası uzaydan görüntülendi VİDEO

Irma Kasırgası Florida'ya ilerliyor

EN TEHLİKELİ SEVİYEDE

Saatte 300 km hızla ilerleyen Irma'nın hızı ise ana karaya yaklaştıkça bir miktar azaldı ve saatte 270 km'ye geriledi. Ancak kasırga hâlâ en tehlikeli seviye olan kategori 5 olarak sınıflandırılıyor. Kızılhaç örgütü, şu ana kadar 1,2 milyon kişinin Irma Kasırgası'ndan etkilendiğini, ilerleyen günlerde bu sayının 26 milyona çıkacağını söyledi.

Irma kasırgası ABD'ye doğru ilerliyor VİDEO

Irma Kasırgası Florida'ya ilerliyor

KASIRGA ŞU AN NEREDE

Kasırga, Truks ve Caicos adalarını geçerek Bahamalara doğru ilerlemeye devam ediyor. Irma'dan en çok etkilenecek bir sonraki kara parçasının ise Küba olacağı ifade ediliyor. Ardındansa ABD'nin Florida eyaleti Irma Kasırgası'nı göğüslemeye çalışacak.

TAKIM ADALARDA SEL FELAKETİ

Takım adaların en büyüğü Grand Turk adasında evlerin çatıları uçarken, yerleşim yerlerinin büyük kısmında sel felaketi yaşanıyor. Adada elektrik iletim altyapısı da ciddi biçimde hasar gördü ve evlerin büyük kısmı elektriksiz kaldı.

Irma Kasırgası Florida'ya ilerliyor

Benzer durumlar, Dominik Cumhuriyeti ve Haiti'nin kasırgadan etkilenen bölümleri için de geçerli. Küba'da ise Irma'nın en büyük hasarı vermesi beklenen sahil şeridindeki otellerde kalan binlerce turist, iç bölgelere taşındı. Yerel havalimanlarında meydana gelen hasarlar nedeniyle insani yardım ulaştırma konusunda da sıkıntılar yaşanıyor.

ABD Irma'yı bekliyor VİDEO

Irma Kasırgası Florida'ya ilerliyor

TRUMP: TARİHİ BİR YIKIM POTANSİYELİ VAR

ABD’li yetkililer, tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası olan Irma’nın ülkeyi vurması halinde 'mahvedeceğini' söyledi. ABD Başkanı Trump da kasırga için "Kesinlikle tarihi bir yıkım potansiyeli var." dedi.