İş dünyası için yapılan koalisyon anketi

kilicdaroglu

İş dünyası ile yapılan koalisyon anketinden AK Parti – CHP hükümeti çıktı. İkinci seçenek ise AK Partii – MHP koalisyonu.

İŞ DÜNYASI AK PARTİ - CHP DİYOR

Dünya Gazetesi’nin haberine göre; "Yeni hükümet için ‘ideal’ formül hangisidir?" sorusunun yöneltildiği iş dünyası temsilcileri, yüzde 43 ile AK Parti+CHP’yi ilk sıraya yerleştirdi. Bu koalisyon formülünü yüzde 24 ile AK Parti+MHP hükümeti takip etti.

Ankete katılan her 4 iş adamından biri, idealindeki hükümet formülünün AK Parti+MHP olduğunu dile getirdi.

İş dünyası için yapılan koalisyon anketi

İŞ DÜNYASININ 3. FORMÜLÜ

İş dünyasının idealindeki 3. formül ise HDP’nin dışarıdan desteklediği CHP+MHP hükümeti. Bu şıkkı iş dünyasının sadece yüzde 9.9’u tercih etti. MHP’nin dışarıdan desteklediği AK Parti Hükümeti’ne ise iş dünyasının yüzde 7.4’ü ‘idealim’ dedi. Muhalefette kalan üç partinin kuracağı CHP+MHP+HDP hükümetine ‘ideal’ diyenler ise yüzde 6.6’yı oluşturdu.

AK Parti’yi HDP’nin dışarıdan desteklediği bir hükümete yüzde 1.7’lik bir oran ideal derken, aynı oranda iş adamı ise MHP+HDP’nin desteklediği bir CHP azınlık hükümetinden bahsettiler. AK Parti’nin CHP tarafından dışarıdan desteklendiği bir hükümet idealini söyleyen iş adamlarının oranı ise yüzde 0.8’de kaldı.