İsa Gök'ten ilk açıklama

İsa Gök'ten ilk açıklama

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, ''Bu kurultayı beceremediler. Bu kurultayı kanuna aykırı hale getirdiler, bu kurultayı iptale mahkum yaptılar'' dedi.

Kurulta girişinde yaşanan arbede sonrası salondan çıkarılan Gök ile beraberindeki bir grup partili, Divan Başkanlığı'na ''Kurultay'ın hukuka aykırı olduğu'' iddiasına ilişkin dilekçe verdikten sonra salondan ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KURULTAY'DA İSA GÖK GERGİNLİĞİ

Bir gazetecinin kendi isteğinizle mi dışarı çıktınız-'' Diye sorması üzerine Gök, ''Zorla çıkarıldım'' yanıtını verdi.

''Kurultayın açılması için gereken 625 sayısına ulaşılamadı, 583 imza ile kurultayın açılması kanuna aykırı'' diyen Gök, sahte imzaların olduğunu da savundu.

Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili maddesine göre Medeni Kanun'un ve Dernekler Kanunu'nda aynen uygulanması gerektiğini belirten Gök, şunları söyledi:

''Bu bir tüzük kurultayıdır. Medeni Kanun'un 78. maddesi der ki; tüzük kurultayında tüzük değişikliği varsa delege tam sayısının üçte ikisi yani 840 imza zorunluluğu vardır. Medeni Kanun açıkça diyor ki: 840 imza yoksa kurultay açılamaz. Bu, kesin kanunsuzluk halidir. Bu durumda bu kurultayda yapılacak her şey iptale mahkumdur. Çünkü kanunen yok hükmünde. Biz CHP olarak 'hukukun üstünlüğü' diyoruz ama hukuk uygulanmıyor. Derdim partim hata yapmasın.''

Kurultay ertelenmeli

Kendisinin kurultayın açılması için yeterli imzanın olmadığına yönelik dilekçesinin de kabul edilmediğini ifade eden Gök, imza sayısının yetersiz olmasından dolayı Kurultayın geç başladığını söyledi.

Gök, ''Genel Başkan, Kurultayı açtığında yine de sayı 583'tü, 600 dahi değildi'' dedi. 840 imzaya ulaşılamadığı için kurultayın ertelenmesi gerektiğini dile getiren Gök, ''Birinci toplantıda çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantının yer, gün ve saatinin ilan edilmesi lazımdı ama Genel Merkez ikinci toplantıya ilişkin ilan da vermediği için bu tümüyle iptal. Hukuku bilmemek ancak bu kadar olur'' diye konuştu.

''Yargıya gidecek misiniz-'' sorusu üzerine Gök, ''Kanun açık zaten. Ben Genel Başkanı uyarmak için bağırıyorum, önergeyi veriyorum. Ne Divan Başkanı önergeyi yerine koyuyor, ne kimse bakıyor ne de Genel Başkan...'' dedi.

Kendisini gerçek CHP'li olarak nitelendiren Gök, ''Bu kurultayı beceremediler. Bu kurultayı kanuna aykırı hale getirdiler, bu kurultayı iptale mahkum yaptılar. Hiç kimse benim partime bu rezilliği yaşatamaz, Genel Başkan dahil '' diye konuştu.

Kendisinin partiye hizmet etmeye çalıştığını anlatan Gök, ''Yanlış yapıldı, yanlışı uyarmaya çalışıyorum ancak tekmeyle, kavgayla, küfürle ceket yırtarak dışarı çıkarıyorlar. Hani demokrasi-'' diye sordu.

Açıklamaların ardından Gök, aracına binerek Ankara Spor Salonu önünden ayrıldı.