IŞİD Saddam'ı asan hakimden intikam aldı

IŞİD Saddam'ı asan hakimden intikam aldı

2006 yılında Saddam Hüseyin'i idam cezasına çarptıran Kürt hakim Raouf Abdul Rahman'ın IŞİD tarafından kaçırılıp asıldığı iddia edildi. Irak devleti, ölümü henüz doğrulamadı fakat hakimin IŞİD tarafından kaçırıldığını onayladı.

ÜRDÜNLÜ VEKİL ÖLÜMÜ DOĞRULADI

Ürdünlü milletvekili Khalil Attieh kendisine ait Facebook hesabında, Saddam Hüseyin'in davası sırasında özel mahkemenin başında bulunan hakim Raouf Abdul Rahman'ın kaçırılıp öldürüldüğünü yazdı.

Milletvekili hesabında "Irak devrimcileri hakim Rahman'ı yakaladı ve Saddam Hüseyin'in intikamını almak için öldürdü'' yazdı. Milletvekili aynı zamanda Rahman'ın dansçı kostümü giyerek Bağdat'tan kaçma girişiminde bulunduğunu fakat bunun olumsuz sonuçlandığını da öne sürdü.

Bir başka Facebook habercisi ise eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Saddam Hüseyin'e en yakın isimlerden biri olan İzzet İbrahim El Duri oldu. Eski vekil isyancıların hakim Rahmanı kaçırmış olabileceklerini doğruladı.

IŞİD Saddam'ı asan hakimden intikam aldı

DAVAYI DEVRALMIŞTI

Raouf Abdul Rahman 2006 Ocak ayında Saddam Hüseyin'in davasına bakan Rizgar Amin'in fazla hoşgörülü olması eleştirilince davayı devralmıştı. Saddam Hüseyin kendisine yapılan suikast girişiminin ardından Düceyil kasabasındaki 148 kişiyi öldürmesiyle insanlığa karşı suçtan ölüm cezasına çarptırılmıştı. 1988 yılında yaşadığı kasaba saldırıya uğradığı için hakimin kararının taraflı olduğu iddia edilmişti. Söylentilere göre 80'lerde 5000 kişinin öldürüldüğü saldırılarda hakim birçok yakınını da kaybetti. Yargılama biçimi ile sonrasında çokça eleştirilen hakimin ölüm korkusuyla 2007 Mart ayında İngiltere'ye sığınmak istediği söylenmiş, fakat söylentiler Irak Özel Mahkemesi tarafından reddedilmişti.