IŞİD'e karşı destek sözü veren Kılıçdaroğlu çark etti

kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında IŞİD konusunda hükümete içeride ve dışarıda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylemişti. Kılıçdaroğlu da AK Parti'nin IŞİD'e göz yumduğunu iddia ediyordu.

Ancak, Kılıçdaroğlu'nun bu iddiası IŞİD ile mücadele adına Meclis'e gönderilen tezkere ile çürümüş oldu. Kılıçdaroğlu ve Haluk Koç'un 1 hafta önceki sözleri nedeniyle CHP'nin tezkereye "evet" oyu vermesi bekleniyordu, ancak beklenen olmadı. Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla, TBMM'de düzenlenen resepsiyonda tezkereye hayır diyeceklerini net bir şekilde belirtti.

İşte Kılıçdaroğlu ve Haluk Koç'un 1 hafta önceki o sözleri;

HALUK KOÇ: HÜKÜMETE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ

IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu işgal edilerek rehin alınan 49 kişinin 101 günlük esaretinin sona ermesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Koç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları doğrultusunda terör örgütü IŞİD'e karşı içeride ve dışarıda verilecek mücadelede CHP olarak hükümete her türlü siyasi desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" demişti.

KILIÇDAROĞLU DA "HÜKÜMET IŞİD’E GÖZ YUMUYOR" DEMİŞTİ

IŞİD’e karşı batı devletleriyle birlikte Türkiye’nin mücadele etmesi konusunda hükümete destek vereceklerini ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu da şu ifadeleri kullanmıştı:

"Terörden en büyük zararı gören Türkiye. 30 bine yakın insan kaybettik. Ortadoğu’da bataklık bir alan var. Allah Allah diyerek insanları öldürüyorlar. Kafaları keseceksiniz, cami bombalayacaksınız. Terörden zarar görüyoruz ve bunları yapanların Müslüman olmayanlar olduğuna inanıyorsanız, biz batı devletlerinin yanında mücadele etmenize destek veririz. IŞİD’e büyük bir destek veriliyor. TIR gitti, silahlar bulundu, fotoğraflandı. Türkiye’nin oraya silah gönderdiğini herkes biliyor. IŞİD’ın merkezi burada. Militanların Türkiye’de tedavi edildiğini herkes biliyor. Hükümet doğrudan destekliyor dersek haksızlık yapmış oluruz. Ama hükümet göz yumuyor. Dolaylı bir desteği var. Musul’da konsolosluk yetkililerimiz IŞİD’in elinde. Neden Türkiye’ye getirilmedi."

IŞİD'e karşı destek sözü veren Kılıçdaroğlu çark etti