IŞİD'in elinden kurtulan Türkler baskın anını anlattılar

ısıd

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nu ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının rehin aldığı personel arasında, konsolosluğu korumakla görevli 31 Özel Harekât polisi de vardı. 102 gün sonra o baskını ve sonrasını Habertürk’e anlatan Özel Harekâtçıların aktardığı bilgiye göre kenti ele geçirdikten sonra konsolosluğa gelen IŞİD militanları konsolosluk çevresini bomba yüklü araçlarla kuşattı.

ÇATIŞMAYA GİRMEDİLER

Konsolosluğun 3 ana kapısına da bomba yüklü araçlar yerleştirilince Özel Harekât polisleri çatışmaya girmedi. Konsolosluğa giren IŞİD militanları 31’i Özel Harekâtçı 49 kişiyi esir alarak terk edilmiş villa tarzı evlere götürdü. Kıyafetler, silahlar ve paralar IŞİD militanları tarafından toplandı, yerlerine yerel kıyafetler verildi. Paraları toplayan IŞİD militanlarından 2’si bombardıman sırasında öldü. Bu süreçte birçok polis “öldürüleceklerini” düşündü.

101 GÜN BOYUNCA PİLAV VE SUYLA BESLENDİLER

Militanlar, her talep için para istiyordu. Rehineler, bu süreç içerisinde Türklerle hiç karşılaşmadı. Türkmenlerle kısa süreli iletişim oldu. IŞİD militanlarıyla Arapça bilen bir Özel Harekâtçı polis sayesinde iletişim sağladılar. Bu arada zaman zaman sığınaklarda kaldılar. Rehineler, 101 gün boyunca pilav ve suyla beslendiler.

'‘NAMAZ BİZİ KURTARDI’'

Özel Harekât polisleri, rehin düştükleri andan itibaren namazlarını aksatmamaya çalıştıklarını söyledi. “Sürekli namaz kılmamız onları çok şaşırttı. Bizi de bu durum kurtardı” diyen polisler, “Birçok arkadaşımız namaza başladı. Kuran öğrenenler oldu” bilgisini verdi.