İskandinavya Hava Yolları'nın Türkiye itirafı
AA

İskandinavya ülkelerinde yaşayan insanların farklı ülkelere yolculuk yaparak o ülkelerin kültürel zenginliğine öğrenmelerini tavsiye eden reklam filminde, ''Çavdar ekmeğini ve köfteyi Türkiye'den, demokrasiyi Yunanistan'dan, doğum iznini İsviçre'den, yaz ortası bayramı Almanya'dan aldık. Gerçekten İskandinav olan ne var? Kesinlikle hiçbir şeyi yok." şeklinde cümleler yer aldı.

TEPKİ ALDI

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, reklam filminin, ''SAS kendi köklerinden nefret ediyor'' şeklinde sosyal medyada yüzlerce tepki çeken yorum aldığı bildirildi.

İskandinavya Hava Yolları'nın Türkiye itirafı

İsveç'te göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) Genel Sekreteri Richard Jomshof, sosyal medya hesabından ''Hangi gerçekler? Saçmalık dolu şeytani nefret saçan bir reklam.'' yorumunda bulundu.

İskandinavya Hava Yolları'nın yayından kaldırılan reklam filmi

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

Tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayan şirket, filmin arkasında olduklarını ama tepkiler nedeniyle filmin videosunun sosyal medyadan kaldırıldığını duyurdu.

Şirketin Pazarlama Müdürü Martin Adonis ise İskandinav olmaktan gurur duyduklarını belirterek, ''Yurt dışına giden yolcular farklı kültürlerden ilham alarak, yaşadıkları zenginlikleri eve getirmek istiyorlar. Eğer dünyanın farklı ülkelerinde olup bitenlere merak duymasaydık, İskandinavya ülkeleri bugünkü konumunda olamazdı. ” değerlendirmesinde bulundu.

İskandinavya Hava Yolları'nın Türkiye itirafı

İSVEÇ KÖFTESİ TÜRKİYE'NİN İTİRAFI

Öte yandan iki sene önce de İsveç'in Twitter hesabından, ülkenin dünyaca ünlü köftesinin tarifinin Türklere ait olduğu itiraf edilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)