İşkenceli fuhuşun şifresi: At, kısrak, ahır
ensonhaber.com

fuhuş

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri ekim ayında daha önce seyislik yapan Eyüp E. (38)'nin yurt dışından ve Türkiye'den ağına düşürdüğü kadınları tehdit ederek zorla fuhuş yaptırdığı bilgisini aldı. Polis, aldığı bilgi doğrultusunda savcılıktan izin aldıktan sonra Eyüp E.'yi teknik ve fiziki takibe başladı.

Yapılan takip sonucunda Eyüp E.'nin Salih Y. (51), Özkan Ü. (51), Cumhur Ö. (47), Maliki E. (59), Mustafa D. (40), Vahit S. (30), Ahmet E. (38), Cengiz U. (50), Bülent Y. (48) Cemal U. (53) ve Melike Y. (25) ile birlikte çete oluşturup aralarında Rus, Moldova, Türkmenistan, Özbekistan ve Fas uyrukluların da bulunduğu 15 kadına zorla fuhuş yaptırdığını belirledi.

PASAPORT VE DEĞERLİ EŞYALARINA EL KOYDULAR

Polis, zanlıların kafelere giderek buralara gelen yabancı uyruklu kadınlarla yanlarındaki kadınlar vasıtasıyla tanışıp iş vaadiyle ağlarına düşürdükleri daha sonra pasaportlarına ve değerli eşyalarına el koyup ölümle tehdit edip işkence yaparak fuhuş yaptırdığını belirledi. Ayrıca zanlıların, yabancı uyruklu kadınların fuhuş yaparken görüntülerini çekip internette paylaşma tehdidinde bulundukları tespit edildi.

İşkenceli fuhuşun şifresi: At, kısrak, ahır

POLİS DİNLEMESİNE ŞİFRELİ ÖNLEM

Çetenin kadınları 150 liradan bin liraya kadar para karşılığında pazarladığı, kadınları pazarlarken çetenin telefon kullandığı ancak polisin kendilerini dinleme olasılığına karşı şifreli konuştukları öğrenildi. Çete lideri daha önce seyislik yaptığı için şifrelerin çoğunun atçılık terimleri olduğu belirlendi.

Çete telefonda konuşurken fuhuş yapan kadına "at ve kısrak", fuhuş yapılacak kadına "ev" kadının fizik yapısına "cephe" fuhuş karşılığı alınacak paraya "emanet", müşteriye "zıbar" fuhuş yapılan yere "ahır", fuhuş pazarlığını bozmaya "celleme", polise "kelti" fuhuş parasına "kilometre" fuhuş yapmaya "iğne yapma" fuhuş parasına "arazi" dedikleri öğrenildi.

İşkenceli fuhuşun şifresi: At, kısrak, ahır

TAKİP 3 AY SÜRDÜ

Polis 3 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaparak bu tespitleri yaptıktan sonra operasyon için düğmeye bastı. 28 Aralık 2015 günü polis şafak vakti yaptığı operasyonda çete liderinin de aralarında bulunduğu 12 kişi yakalandı. Zanlılar sorgularından sonra "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak", "insan ticareti", "fuhuşa aracılık etmek", "kişi hürriyetinden yoksun bırakmak", "tehdit işkence" suçlarından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan çete liderinin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Melike Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polisin çetenin elinden kurtardığı 15 kadın ise ifadesine başvurulması için emniyete getirildi. Mağdur kadınlar yaşadıklarını tek tek anlatıp şikayetçi oldu. Kadınlar daha sonra Adana İl Göçler İdaresine teslim edildi.