İskoçya Başbakanı: Referandumu veto edebiliriz
Ajanslar

1

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Britanya’nın yüzde 48’e karşı yüzde 52’yle AB’den çıkma kararı verdiği referandumun ardından konuştu.

İskoçya, İngiltere’nin aksine yüzde 62’yle AB’de kalmak istemişti.

YASAMA ONAYI VERİLMEMESİNİ İSTEYECEKLER

İskoçya Ulusal Partisi lideri Sturgeon, İskoçya Parlamentosu üyelerinden “yasama onayını” vermemelerini isteyeceğini açıkladı.

Sturgeon, BBC’nin “Sunday Politics Scotland” programında İskoç Parlamentosu’nun ne yapacağına ilişkin bir soruyu yanıtladı.

TARTIŞMANIN NEREYE ÇIKACAĞINI BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Partisi 129 sandalyeli İskoç Parlamentosu’nda 63 milletvekiline sahip olan Sturgeon, “Bahsettiğiniz mesele, Britanya’yı AB’den çıkaran yasa için verilen önerge ve önergelere destek verme durumu mu” diye sordu.

Sturgeon şöyle devam etti: “Mantıklı bir perspektiften bakıldığında, bunun gerekli olmayacağını düşünmek zor. Britanya hükümeti o konuda çok farklı düşünüyor ve tartışmanın nereye çıkacağını bekleyip görmek durumundayız” dedi.

Sunucu Gordon Brewer’in İskoç Parlamentosu’ndan böyle bir yasama onayı önergesine destek olmasını isteyip istemeyeceği sorusunu “Elbette” diyerek yanıtladı.

İSKOÇYA'NIN ÇIKARINA KARŞI OLAN BİR ŞEYİ OYLAMAYACAĞIZ

Sturgeon sözlerine şunu da ekledi: “İskoç Parlamentosu, bunu İskoçya için neyin iyi olduğu temelinde değerlendiriyorsa, o zaman ‘bakın, biz, İskoçya’nın çıkarlarına karşı olan bir şeyi oylamayacağız’ demek bir seçenek. Elbette masada olması gerekir.”

İskoç lider, referandum sonucunun kesinleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ikinci bir İskoç bağımsızlık referandumunun masada olduğunu belirtmişti.