İslam Kerimov hayatını kaybetti
DHA

Özbekistan hükümetinden yapılan açıklamada, beyin kanaması geçirmesinin ardından hastaneye kaldırılan Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un sağlık durumunun kritik olduğu belirtilmişti.

İslam Kerimov hayatını kaybetti

"DERİN BİR ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"

Açıklamada, "Derin bir üzüntü ile belirtmek isteriz, son günde Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un sağlık durumu keskin kötüleşti. Doktorların fikrine göre, Cumhurbaşkanı'nın sağlık durumu kritik olarak değerlendiriliyor" ifadelerine yer verilmişti.

27 AĞUSTOS'TA HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Özbekistan'ın tarihi Semerkant kentinde 30 Ocak 1938'de doğan ve 1989 yılından bu yana ülkeyi yöneten İslam Kerimov, 27 Ağustos Cumartesi günü geçirdiği beyin kanamasının ardından hastaneye kaldırılmıştı.

FETÖ'YE SAVAŞ AÇAN İLK LİDERDİ

İslam Kerimov'un Türkiye'yi ilgilendiren bir yönü de vardı. Kerimov, 1999 yılında kendisine karşı girişilen darbe teşebbüsünden Fetullahçı örgütü ve CIA'i sorumlu tutmuş, operasyon başlatmıştı.

1999'daki darbe teşebbüsü başarısız olunca Kerimov yönetimi FETÖ'yle mücadele için düğmeye basmış ve Gülen'in tüm izleri Özbekistan'dan silinmişti.

ÖZBEKİSTAN'DAKİ CIA AJANLARI, FETÖ OKULUNDA GÖREVLİYDİ

2011 yılında Özbekistan'da FETÖ'ye "Ülkede dini örgüt kurmak" suçlamasıyla büyük bir operasyon düzenlendi. Özbek polisi, FETÖ'nün okullarında çalışan Amerikalı öğretmenlerin CİA ajanı olduğunu ve diplomat pasaportuyla ülkeye girdiklerini ortaya çıkarmıştı. 5 ABD’li öğretmen ve 3 Türk öğretmen daha sonra tutuklanmıştı.

FETÖ'NÜN 50 ŞİRKETİNE EL KOYMUŞTU

Operasyonda, aralarında Özbekistan’daki en büyük alışveriş merkezi zincirine sahip olan Türk şirketinin de bulunduğu 50’den fazla şirkete baskın düzenlendi ve şirketlerin tüm malvarlıklarına el konarak, çalışanlar tutuklandı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)