İsmail Kartal görevinden ayrıldığını açıkladı

İsmail Kartal istifa etti

Sezon başında Ersun Yanal'ın ayrılmasından sonra takımın başına getirilen ve sezonu ikincilikle tamamlayan Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal görevinden ayrıldığını açıkladı.

İSMAİL KARTAL DÖNEMİ

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal, 1 yıllık görev süresinde Türkiye Süper Kupası'nı kazanırken, Spor Toto Süper Lig'i de ikinci sırada tamamladı. Türkiye Kupası'nda ise Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde yarı finalde Bursaspor'a elendi.

''BAŞARISIZLIK BENİMDİR''

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör İsmail Kartal için düzenlenen basın toplantısında "Takım İsmail Kartal'a emanettir. Başarı İsmail hocanındır. Başarısızlık benimdir." demişti.

İşte İsmail Kartal'ın ayrılık açıklaması;

Kartal, "Öncelikle sezon değerlendirmesi yapalım, Beşiktaş iyi başladı, daha sonra ben göreve geldim. Göreve geldikten sonra 8. haftadan sonra yükselişimiz olacağını söyledim. İlk sezonu lider bitirdik. Kurşunlanma olana kadar liderdik. yabancılar gitmek istedi, psikolojik olarak kötü duruma geldiler. Kupada yarı finale geldik. Galatasaray sezon başından beri iyi oynamasa bile bireysel olarak iyi işler verdi. Galatasaray'ı ve Hemza Hoca'yı tebrik ediyorum. Ülkenin üç güzide kulübü iyi bir yarış çıkardı. Beşiktaş'ı da tebrik ediyorum. 74 puanla geçen sezon şampiyon olduk bu sezon ikinci olduk." ifadelerini kullandı.

"KARARIMI 1.5 AY ÖNCE ALMIŞTIM"

Fenerbahçe'den ayrılık kararını 1.5 ay önce aldığını ve bu kararını Aziz Yıldırım'a ilettiğini açıklayan Kartal, "Avrupa'nın en yaşlı ikinci takımı olmamıza rağmen şampiyonluk yarışında en az gol yiyen ve en az kaybeden takım olduk. Başarısız gibi gösterilmemizi kabul etmiyorum. Başkanımızla 1,5 ay önce konuştuğumuzda devam edeceğimizi söyledi. Ben kendisine o zaman da devam etmek istemediğimi söyledim. Dün başkanla konuştuk ve bir değişim olması için görevi bırakmak istediğimi söyledim. Yalnız bırakıldık ama ben kaçmadım. Görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Bütün taraftarlarımızdan şampiyon olamadığımız için özür diliyorum." şeklinde konuştu.