İsmet Sezgin için veda töreni düzenlendi
ensonhaber.com

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) yoğun bakım servisinde bir süredir tedavi gören ve 7 Aralık günü septik şoka bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren İsmet Sezgin'in naaşı, helallik istenmek üzere sabah saatlerinde, Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki evinin önüne getirildi.

İsmet Sezgin için veda töreni düzenlendi

CENAZE NAMAZI KILINACAK

Sezgin'in naaşı, daha sonra Örmes Sitesi'ndeki evinden, tören için TBMM'ye götürüldü. Meclis'te düzenlenecek törenin ardından Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacak TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, Devlet Mezarlığı'na defnedilecek.

İsmet Sezgin için veda töreni düzenlendi VİDEO

İsmet Sezgin için veda töreni düzenlendi

BİNALİ YILDIRIM: SİYASETİN İSMET ABİ'Sİ..

Saygı duruşunun ardından Başbakan Binali Yıldırım kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu;

"Siyasetin İsmet Abi'sini son yolculuğuna uğurlamak için bulunuyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Siyasetin duayen isimleri vardır. O isimleri anlamadan siyaseti, tüm bunların tarihini eksik anlamış olursunuz. İşte Sezgin, böyle bir adamdı. Bir devlet adamı olarak Türkiye'nin yakın tarihinde hep var oldu.

İsmet Sezgin için veda töreni düzenlendi

Halka hizmetin bedelini, fikirlerinin bedelini darbe sonrası hapis yatarak ödedi. Darbe sonrası Aydın milletvekili oldu, bakanlık yaptı, İçişleri Bakanlığını yürüttü.

Ciddi ama çatık kaşlı olmayan bir siyasetçi, bir devlet adamıydı. Siyaseti ülkeye, millete bir hizmet fırsatı olarak gördü.

Siyasetin İsmet Abi'si 88 yıllık ömrünün ardından dostlarımızın arasından ayrılıyor. İsmet Abi'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."