İsmet Yılmaz kimdir?

d

İSMET YILMAZ KİMDİR?

10 Aralık 1961 Sivas/Gürün doğumludur. Lise eğitimini Haydarpaşa lisesi'nde aldı. 1982’de İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu ve 4 yıl Makine Bölümü'nü okumuştur. Aynı zamanda 1987’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir.

1990 yılında İsveç Malmö Denizcilik Üniversitesi'nde master yapmıştır. Yılmaz aynı zamanda hukuk alanında da yüksek lisans yapmıştır. 20 yıl kamuda ve özel sektörlerde gemi mühendisliği yapmıştır. Kendisi evli 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

KARİYERİ

2007 yılında yapılan genel seçimlerin öncesinde tarafsız olarak Ulaştırma Bakanlığı yapmıştır. 31 Ekim 2007’de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Müsteşar olarak görev yapmıştır. 24. Dönem Sivas milletvekili olarak meclise girmeye hak kazanmıştır. Kendisi Milli Savunma Bakanı olarak da görev yapmıştır.

25. Dönem Sivas milletvekili olarak yine meclise girmiştir. Ak Parti'nin yaptığı TBMM seçimlerinde başkanlık seçimlerinde aday olarak gösterilmiştir. 1 Temmuz 2015 yılında TBMM başkanı olarak seçilmiştir. 24 Mayıs'ta kurukan hükümet kabinesinde Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilmiştir.