İspanya'da 230 milyon yıllık ayak izi fosili bulundu
Ajanslar

fosil

Katalonya özerk yönetimi, Olesa de Montserrat Belediyesi'nin bulunan 230 milyon yıllık sürüngen ayak izini fosilini, 22 Nisan tarihinde Kültür Dairesi Paleontolojik ve Arkeolojik Hizmetler ofisine resmen teslim ettiği açıklandı.

FOSİL KENDİNİ İYİ ŞEKİLDE MUHAFAZA ETMİŞ

Söz konusu ayak izi fosilinin, İspanya'da bu zamana kadar bulunan sürüngen fosilleri arasında kendini en iyi şekilde muhafaza etmiş olanı olduğu belirtildi.

DİNOZOR VE TİMSAHLARIN ATASI

Trias devrine ait olan sürüngen ayak izi fosilinin, nisan ayı başlarında Olesa çevresinde bilimsel amaçlı gezi yapan bir kişi tarafından bulunduğu belirtildi. Paleontologlar tarafından yapılan ilk analizlere göre bulunan ayak izi fosilinin bilimsel olarak "icnoespecie Isochirotherium" diye adlandırılan, dinozor ve timsahların atası olan sürüngenlere ait olduğu ifade edildi.

İspanya'da 230 milyon yıllık ayak izi fosili bulundu

Uzmanlar, ayak izi fosilinin mükemmel koşullarda olduğunu, üzerindeki pençe ve deri detaylarının belirginliğini koruduğunu söyledi. Olesa de Montserrat'ın yaklaşık 3 kilometre uzağında birkaç yıl önce benzer fosiller bulunduğu hatırlatılırken, bu fosillere İberya yarımadasının sadece bu bölgesinde rastlanıldığına dikkat çekildi.