İsrail askerlerinden Filistinli çocuğa köpekli işkence
AA

isril

Aşırı-milliyetçi İsrailli siyasetçi Michael Ben Ari’nin Facebook sayfasında paylaştığı ve Filistinli Hamza Ebu Haşim’in (16) iki asker köpeğinin saldırısına uğradığı görüntüler, büyük tepki topladı.

KÖPEKLERİ ÇOCUĞA SALDIRTIYOR

Paylaşılan videoda, gözaltına alınan Filistinli çocuğun, tasmaları İsrailli askerlerin elinde olan ve üzerine saldırtılan köpeklerden birinin ısırması sonucu yardım istediği görülüyor.

"KORKAK KİMMİŞ"

Videoda, köpeğe İbranice olarak çocuğu ısırması emrini veren askerlerin, "Şimdi söyle bakalım korkak kimmiş?" diye bağırdığı, bunun üzerine Filistinli çocuğun ağladığı görüntüler yer alıyor.

ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI

İsrail’in Haaretz gazetesine konuşan Hamza'nın babası, oğlunun taş atmak suçundan İsrail askerlerince geçen yıl 23 Aralık'ta gözaltına alındığını ancak hapishaneye konulmadan önce "köpek ısırıkları" nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söyledi. Hamza’nın annesinin ise görüntüleri izlerken baygınlık geçirdiği ifade edildi.

İsrail askeri köpeğini Filistinli çocuğun üzerine saldırttı

"İSRAİL KÖPEKLERİ İŞKENCE OLARAK KULLANIYOR"

İsrail insan hakları örgütü B’Tselem tarafından yapılan açıklamada, bu uygulamanın “İsrail askerlerinin standart olarak köpekleri bir işkence yöntemi olarak kullanmasının bir örneği olduğu” vurgulandı. Öte yandan İsrail ordusu, geçen aralık ayında yaşandığı tespit edilen olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

VİDEOYU SİLDİ

Ben Ari'nin videonun altına "Askerler, küçük teröriste ders veriyor" yazdığı ancak tepkiler üzerine görüntüyü sildiği öne sürüldü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)