İsrail Batı Şeria'da sivilleri vurdu: 61 yaralı
İHA

İsrail güçleri, Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesini protesto etmek için Batı Şeria kentinin, Nablus, Beytüllahim, El-Bireh ve El-Halil bölgelerinde toplanan sivillere sert müdahalede bulundu.

İsrail Batı Şeria'da sivilleri vurdu: 61 yaralı

GERÇEK MERMİLERİN HEDEFİ

İsrail askerleri Batı Şeria'da İsrail karşıtı gösteri düzenleyen göstericilere operasyon gerçekleştirdi. Sokakları çepeçevre saran İsrail güvenlik birlikleri, taşlarla kendilerine saldıran Filistinlilere gerçek mermilerle saldırdı.

İsrail Batı Şeria'da sivilleri vurdu: 61 yaralıREUTERS/Mohamad Torokman (İsrailli polisler Filistinlileri hedef alıyor)

Batı Şeria'da İsrail karşıtı gösteri ViDEO

Gaz bombalarını Filistinli "hedeflerin" arasına atan İsrail askerleri Beytüllahim'i gaza boğdu.

İsrail Batı Şeria'da sivilleri vurdu: 61 yaralıREUTERS/Goran Tomasevic (Batı Şeria'da gaz bombası yağmuru)

Bununla da yetinmeyerek otomatik silahlara doldurulan gerçek mermileri Filistinli kalabalığın üzerine acımasızca ateşledi.

İsrail Batı Şeria'da sivilleri vurdu: 61 yaralıREUTERS/Mohamad Torokman

61 KİŞİ YARALANDI

İsrail güçleri, Tulkarim şehrinde Filistin Teknik Üniversitesi'nde gösterilere katılan öğrencilere ise göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etti.  Atılan gaz nedeniyle bazı protestocular boğulma tehlikesi geçirdi. Filistin Kızılay Derneği, 58 yaralının tedavi edildiğini, diğerlerinin ise tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Üç günün bilançosu ise giderek ağırlaşıyor. Protestoların başladığı günden bu yana, yaralı sayısı 400'ü aşarken, ölenlerin sayısı ise 4 oldu.

İsrail Batı Şeria'da sivilleri vurdu: 61 yaralıREUTERS/Mussa Qawasma (Filistinliler yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı)

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

İsrail askerlerinin acımasızca müdahalesi bunlarla da sınırlı kalmıyor. Çok sayıda gösterici, kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin gözaltına alınırken, gözaltına alınan çocukların fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

Fotoğraf karesinde, hücre gibi bir yerde elleri bağlı, gözleri kapalı olarak tutulan Filistinli çocukların saatlerce orada tutulduğu ve adeta yargısız infaz edildiği görülüyor.

İsrail Batı Şeria'da sivilleri vurdu: 61 yaralı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)