İsrail Gazze'yi bombalıyor
ensonhaber.com

İsrail güçleri abluka altındaki Gazze Şeridi'nden atılan bir roketin bu sabah Tel Aviv'in kuzeyindeki bölgede bir eve düşmesinin ardından Hamas'a ait hedefleri vurmaya başladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a ait hedefleri vurmaya başladık." ifadesi kullanıldı.

İsrail Gazze'yi bombalıyor

GAZZE'YE OPERASYON

Golan Tepeleri'nin İsrail'e ait olduğunu kabul eden kararnamenin imzalandığı sırada başlayan operasyonda İsrail ordusu Gazze'de bulunan ve aralarında sivillerin de bulunduğu yerleşim yerlerini hedef aldı.

İsrail Gazze'yi bombalıyor

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait noktalarını vurduğunu aktardı.

İsrail savaş uçakları, Gazze'de bir çok noktayı eş zamanlı bombaladı VİDEO

İsrail Gazze'yi bombalıyor

İSRAİL: HAMAS'I VURDUK

İsrail ordusu, Gazze’de Hamas’ın gizli istihbarat merkezini vurduğunu duyurdu. İsrail, sözde merkeze ait fotoğraflar da yayınlayarak binada toplanan istihbaratlar ile İsrail’in hedef alındığını duyurdu.

İsrail Gazze'yi bombalıyor

Filistin resmi haber ajansı Wafa, savaş uçaklarının Gazze’de ticari faaliyetteki bir binaya en az 2 füze attığını, 2 Filistinlinin yaralandığını; binanın ise büyük zarar gördüğünü duyurdu. Ajans, yaralıların Dar al-Shifa Hastanesi’ne kaldırıldığını duyurdu.
İsrail Gazze'yi bombalıyor

"GAZZE KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail HeniyyeGazze'ye hava saldırılarına başlayan İsrail'i Filistin'in "kırmızı çizgileri" konusunda uyardı.

Heniyye'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, direniş güçlerinin İsrail'e karşı koyacak güçte olduğu belirtildi.

İsrail'e "kırmızı çizgileri aşmayın" uyarısı yapılan açıklamada, "Filistin meselesi; Kudüs, Batı Şeria ve Gazze cephelerinde ve işgal hapishanelerindeki Filistinli tutuklular bazında kapsamlı bir saldırıya maruz kalıyor. Bu saldırıya birlik içinde ve Arap kardeşlerimizle üst düzey koordinasyon kurarak karşı koymamız gerekiyor." ifadeleri kullanıldı.

SIĞINAKLARA GİDİN UYARISI

İsrail makamları kısa süre önce, sınıra yakın bölgelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerden, İsrail ordusunun saldırılarına cevaben Gazze'den yapılması "muhtemel" roket atışlarına karşı yakınlardaki sığınaklara gitmek üzere hazırlıklı olmalarını istemişti.

İsrail Gazze'yi bombalıyor

Artan gerginlik nedeniyle, İsrail'in güneyindeki tren seferleri iptal edilmiş, sığınaklar açılmıştı. Özellikle İsrail yönetimi Tel Aviv ve Ber Sheva'da sirenlerin çalındığı acil duruma karşı harekete geçilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

İsrail Gazze'yi bombalıyor VİDEO