İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

gazze ölüm

CHP ve MHP'nin Köşk'e çatı aday gösterdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin'in neredeyse tek dostu konumunda bulunan Türkiye'nin tarafsız kalması gerektiğini söylemişti. İhsanoğlu bu söylemiyle, İsrail-Filistin kavgasında Amerika, BM ve AB gibi, katil ve işgalci İsrail'in yıkıcı politikalarını dolaylı da olsa desteklemiş oldu.

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

ABD İsrail'i kayıtsız şartsız desteklerken; BM ve AB Filistin'i kınadı, İsrail'in kapsamlı operasyonlarına karşı ise 'teessüf' ya da 'endişe' ifadelerini kullandı.

İSRAİL, 3 YAHUDİ GENCİN ÖLÜMÜNDEN BÜTÜN FİLİSTİN'İ SORUMLU TUTTU

Kurulduğundan bu yana Ortadoğu'da adeta terör estiren İsrail, 3 Yahudi yerleşimci gencin ölümünü bahane ederek günlerdir Filistin'e kan kusturuyor. 3 Yahudi yerleşimcinin ölümü ile ilgili elinde hiçbir delil bulunmayan İsrail, binlerce Filistinliyi mesnetsiz ve gerekçesiz tutukluyor.

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

GAZZE'DEN ATILAN FÜZELER ASFALTI BİLE DELEMİYOR

Füze saldırıları ile onlarca Filistin'i katleden İsrail, kullandığı yüzlerce füze ile Gazze'den atıldığını ileri sürdüğü roketleri kıyaslıyor. Gazze'deki direniş gruplarının elinde bulunan el yapımı roketler, düştüğü bir asfaltın yüzeyini bile zedeleyemiyor. Ancak İsrail attığı tek füze ile birkaç binayı yok ediyor, dev çukurlar açıyor. Batı ise İsrail'in işgalci ve yeni yerleşim açma kararlarını ve uygulamalarını görmezden gelmeye devam ediyor.

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

Amerika, işgal edilen Filistin topraklarında yerleşimlerini sürdüren Yahudilerin huzurlu yaşam hakkından bahsederken, toprakları işgal edilen Filistin'e karşı 'kuvvetli kınama' ifadelerini, İsrail için de 'kendini savunma hakkı' ifadelerini kullanması ikiyüzlülüğünü ortaya koydu.

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

Birleşmiş Milletleri Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Filistin'i kınaması, İsrail saldırılarından ise sadece endişe etmesi; AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın ise Filistin'i kınayıp İsrail'e teessüf etmesi Batı'nın çirkinliğini gösteriyor.

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

BEYAZ SARAY HAMAS'I KINADI

Beyaz Saray, "İsrail'e yönelik devam eden roket saldırılarını ve Gazze'deki terörist örgütler tarafından sivillerin kasten hedef alınmasını kuvvetle kınadıklarını" belirtti.

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, "İsrail'e yönelik devam eden roket saldırılarını ve Gazze'deki terörist örgütler tarafından sivillerin kasten hedef alınmasını kuvvetle kınıyoruz. Hiçbir ülke, sivilleri hedef alan roket ateşini kabul edemez ve İsrail'in bu korkunç saldırılara karşı kendini savunma hakkını destekliyoruz" dedi.

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

HAMAS'IN FÜZELERİ ETKİSİZ KALIYOR

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Hayfa kentine ilk kez "R 160" tipi füzeyle saldırı düzenlediğini duyurdu.

Ayrıca Gazze'den, İsrail'in başkenti Tel Aviv ile Kudüs'e dörder "M 75" tipi, Aşdod'a ise 38 "Grad" tipi füzeyle saldırı düzenlediği açıklandı.

Gazze'den yapılan füze saldırıların şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadı.

BİNLERCE İSRAİLLİ SIĞINAKLARA KOŞUYOR

Birçok kentteki binlerce İsrailli'nin, saldırılar nedeniyle yer altı sığınaklarına koştuğu öğrenildi.

Hamas roket menzilindeki bölgeler

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı

Gazze'den İsrail'e yapılan füze saldırıları

İsrail Gazze'yi böyle bombaladı