İstanbul - Bursa arası 18 dakika

İstanbul - Bursa arası 18 dakika

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) tarafından Haliç -Gemlik arasında karşılıklı olarak düzenlenecek deniz uçağı seferlerinin tanıtımı Haliç'teki iskelede gerçekleştirildi.

19 YOLCU KAPASİTESİNE SAHİP

Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, güzel bir projenin başlangıcını yaptıklarını söyledi. Bursa'nın İstanbul ile entegrasyonunu çok önemsediklerini kaydeden Altepe, tarihin başkenti ve sanayi şehri Bursa'nın, İstanbul ile üreten ve entegre olan bir kent olduğunu anlattı. İstanbul ve Bursa'nın yakınlaşması için her alanda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Altepe, 2 ay kadar önce Bursa Deniz Otobüsüyle seferlere başladıklarını hatırlattı. Recep Altepe, iki kent arasında bugün de hava bağlantısı kurduklarını ifade ederek, "Deniz uçakları 19 yolcu kapasitesine sahip. Uçaklar, 18 dakikada Bursa'ya, Gemlik'e ulaşacak. Yine aynı şekilde Bursa'dan kalkan uçaklar da İstanbul'un kalbine Balat'a inecek. Bizler, zamanın kıymetini biliyoruz. Bundan dolayı 14 milyon nüfusuyla Türkiye ekonomisinin kalbi İstanbul'un, Bursa'ya yakınlaşması bizim için çok anlamlı" diye konuştu.

Seferlerin Bursa sanayisine ve turizmine önemli katkılar yapmasını beklediklerini dile getiren Altepe, "Bilet fiyatları 100 lira. Hedefimiz para kazanmak değil, hizmet vermek" dedi. Altepe, talebin artması halinde uçak ve sefer sayılarının artacağını bildirdi.

'DÜNYANIN EN GÜVENLİ DENİZ UÇAKLARI'

Sea Bird Havayolları Genel Müdürü Kürşad Arusan da Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kendilerine gelerek bir girişimleri olduğunu söyleyerek, "Bizde bundan çok memnun olduk. Onların da desteğiyle İstanbul-Bursa hattını onlarla işbirliği içiresinde başlatma kararı aldık. Biz kendi imkanlarımızla deniz havacılığını oldukça tanıtmaya başladık. Şimdi bu büyümenin bu tür katkılarla daha çok olacağını düşünüyoruz. İnşallah uçak sayımızı önümzüdeki günlerde artırarak, çok sayıda yolcuya hizmet vermeyi planlıyoruz. Twin Otter uçağı dünyanın en güvenli deniz uçaklarından bir tanesi, aynı zamanda karada da uçma kapasitesine sahip. Kızak takılarak kar üzerine de uçuş yapabiliyoruz. Üç şekilde kullanılanbilen bir uçak türü. Şuan dünyada en yaygın kullanılan 19 yolcu kapasiteli çift motorlu deniz uçağıyla seferleri yapacağız." diye konuştu.

İSTANBUL-BURSA SEFERLERİ 100 TL

Öte yandan Bursa -İstanbul arasını 18 dakikaya düşürecek olan deniz uçağı seferlerinin tanıtımında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Sea Bird Havayolları Genel Müdürü Kürşad Arusan ve gazetecilerin de aralarında olduğu bir grup TC-SBA kuyruk tescilli deniz uçağıyla İstanbul semalarında yaklaşık 15 dakika süren deneme uçuşu yaptılar.

Buna göre 1 Nisan'dan itibaren Haliç'teki Deniz Uçağı Platformu ile Gemlik Limanı arasında yapılacak uçuşlar günde iki kere olmak üzere haftanın 7 günü karşılıklı olarak planlandı. Seferler, Haliç Deniz Uçağı Platformu'ndan sabah 08.30 ile akşam saat 18.00'da, ve Gemlik Limanı'ndan da sabah saat 09.15 ve akşam saat 18.45'de gerçekleştirilecek. Bu arada deniz uçağı seferleri için 100 TL'lik biletlerin BURALAŞ'a ait web sitesinden ve çağrı merkezlerinden satışa çıktığı açıklandı.