İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar sürüyor

Geçtiğimiz günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) binalarının temeli Başbakan Binali Yıldırım eşliğinde atıldı. Böylece projenin kamu ayağında da işler başlamış oldu. İFM içinde arsası bulunan şirketlerin de kaba inşaatlarını tamamlamak üzere olduğu belirtiliyor.

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar sürüyor

1 MİLYON METREKARELİK YENİ OFİS ARZI OLUŞACAK

2014 yılında altyapı işleri için ilk kazmanın vurulduğu İFM projesi çevresindeki konut sayısını da artırdı. Proje, yalnızca Ataşehir’de değil Ümraniye, Atakent, Şerifali ve Sancaktepe’de de konut stoğuna büyük katkı sağladı. Ofis açısından bakıldığında İFM sınırları içinde yaklaşık 1 milyon metrekarelik yeni ofis arzı oluşacak. İFM’nin çevresinde de 450 bin metrekarelik ofis arzı oluştu.

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar sürüyor

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor. İFM'de de son durum şu şekilde ilerliyor:

-İş GYO, İFM’de 72 bin metrekarelik inşaat alanında, 18 kattan oluşacak tek bir blok inşa ediyor. Şu an kaba inşaatın yüzde 70’i tamamlanmış durumda. 2016 sonunda kaba inşaatın tamamlanması hedefleniyor.

-Tahincioğlu, İFM içinde 85 bin metrekarelik inşaat alanına sahip, zemin+17 kattan oluşan bir proje yapıyor. 2018’in ilk çeyreğinde tamamlanacak projenin kaba inşaatı tamamlanmak üzere.

KABA İNŞAATLAR TAMAMLANDI

-İFM’nin altyapısını üstlenen Ağaoğlu, bu kapsamda yaklaşık 350 bin metrekare satılabilir alanı olan proje üretme imkanına sahip oldu. Ağaoğlu, kaba inşaatlarını tamamladı.

-İFM’nin yanı başındaki Sarphan Finans Park’ta bir blok tamamlandı, diğer blokta ince işler yapılıyor.

-Ziraat Bankası’nın İFM projesi 400 bin metrekarelik kapalı alana sahip. 46 ve 40 katlı iki kuleden oluşacak projede inşaat başladı.

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar sürüyor

İFM'DE TESİSLER DE YER ALACAK

-Halk GYO, 46 ve 34 katlı iki ofis kulesi ve 8’er katlı 3 ticari bina yapıyor. Proje kapsamında inşaat sürüyor.

-Vakıf GYO, ofis ve ticari alanların yer alacağı projesinde inşaata başladı.

-Duru GYO-Enisler ortaklığı, 7 bin metrekarelik parsele sahip.

-İFM’de kongre ve kültür sarayı, kütüphane, cami, sağlık merkezi, okul, kreş gibi tesisler yapılacak.