İstanbul için caz vakti

İstanbul için caz vakti

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 18'inci kez düzenlenecek olan İstanbul Caz Festivali'nin programı festivalin direktörü Pelin Opcin tarafından açıklandı. Garanti Bankası sponsorluğunda 1-16 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek festival bu yıl da cazın önde gelen isimlerinden güncel müziğin yıldızlarına kadar birçok ismi İstanbul'un 13 farklı mekanında ağırlayacak. 200'ün üzerinde yerli ve yabancı sanatçı şehrin her noktasında caz yapacak. Zülfü Livaneli, Mevlana Celaleddin Rumi'nin şiirlerini İngilizce kaleme alıp bestelediği yeni eseri "Rumi Suite-The Eternal Day"in Türkiye prömiyerini 2 Temmuz'da yapacak. Perküsyonuyla büyüleyen Manu Katche, caz müziğinin yaşayan en iyi basçılarından Richard Bona, Avrupa caz sahnesinin önemli saksafoncusu Stefano di Battista ve Belçika'nın en önemli piyanistlerinden biri sayılan Eric Legnini aynı sahneyi paylaşacak. Festival kapsamında bu yıl ilk kez parklarda caz konserleri düzenlenecek.

HAYRANLARLA İLK BULUŞMA

House dizisindeki Doktor House karakteriyle Türkiye ve dünyada binlerce hayranı bulunan Hugh Laurie, festivalde ilk kez hayranlarıyla buluşacak. Laurie, The Copper Bottom Band ile, 9 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde olacak.

İPEK SESLİ KATIE MELUA

Besteci ve söz yazarı Katie Melua, 10 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde olacak. "The Closest Thing to Crazy" ve "Nine Million Bicycles" gibi hit balladların sahibi Katie Melua, aşk ve melankoli dolu şarkılarını bu kez İstanbullu seyirciler için seslendirecek.

ŞEHRİN HER NOKTASINDA

Kültür Ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi tarafından da desteklenen festivaldeki çeşitli konserler, Avusturya Kültür Ofisi, Amerikan Büyükelçiliği, Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Goethe Institut ve Norveç Kraliyeti Büyükelçiliği'nin katkılarıyla düzenleniyor.

21. İstanbul Caz Festivali'nin afişi Gülsün Karamustafa ile Bülent Erkmen işbirliğiyle hazırlandı. Gülsün Karamustafa'nın "Vaat Edilmiş Resimler" serisinden detaylar, İKSV Kurumsal Kimlik Danışmanı Bülent Erkmen'in tasarımıyla festivalin afişine dönüştürüldü.

Festivalin açılış konserini 1 Temmuz'da Elif Çağlar, Alp Ersönmez, Mert Önal ve Toygun Sezen'den oluşan, Four in the Pocket gerçekleştirecek.