İstanbul- İzmir Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak

İstanbul- İzmir arasındaki ulaşımı 3,5 saate düşürecek İzmir-İstanbul Otoyol Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin ilerlemesi ile birlikte İzmir emlak piyasası İstanbullu yatırımcıları bekliyor.

İstanbul- İzmir Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak

İZMİR GENELİNDE EMLAK FİYATLARI ARTACAK

İnşaat sektörü temsilcileri otoyol projesinin tamamlanmasının ardından İzmir'deki emlak piyasasının canlanacağını ifade ediyor. İzmir genelinde emlak fiyatlarının artacağını da belirten sektör temsilcileri, kente en çok otoban bağlantısının girişi olan Bornova ile Altındağ ve Çamdibi bölgesinin değer kazanacağını açıkladılar.

İstanbul- İzmir Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak

"İSTANBULLU YATIRIMCI İZMİR'DEN EMLAK SAHİBİ OLMAK İÇİN ARAYIŞA GİRECEK"

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Ankara-İzmir hızlı tren hattının da tamamlanmasıyla İzmir hem İstanbul ile hem de Anadolu ile kucaklaşmış olacak. Hem Anadolu'dan hem de İstanbul'dan çok sayıda yatırımcı İzmir'de emlak sahibi olabilmek için arayışa girecek. Fakat şunu belirtmeliyim ki; bu yatırımların İzmir'e olumlu yansıması için bir an evvel İzmir olarak master planlarımızı yapmamız gerekiyor. Mevcut planlar yeterli değil."

İstanbul- İzmir Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak

"OTOYOL İZMİR İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE"

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Otoyol İzmir için çok önemli bir proje. Ancak İzmir'in güzergahı belli. Spekülasyonlara o yüzden çok açık değil. Otoyol Projesi İzmir piyasasını iki katına çıkaracak bir proje. Fakat Yeni Bornova olarak adlandırdığımız bölge çok daha fazla değer kazanacak. Özellikle Bayraklı'nın yeni kent merkezi olmasıyla da birlikte Yeni Bornova kentin çekim merkezi haline gelecek." dedi.