İstanbul otellerinin imar planına düzenleme geliyor

otel

Dünyanın en fazla turist çeken şehirlerinden İstanbul'un turizm potansiyelini artırmak amacıyla önemli bir adım atılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla turistlerin İstanbul'da kalış süresini Barselona, Londra, Paris'teki gibi uzatmak amacıyla otel ve turistik tesislerin imar planlamasında yeni bir düzenleme yapılacak.

ORTAK ALANLAR İMAR EMSALİ DIŞINDA KALACAK

İBB Şehir Planlama Müdürlüğü'nün talebiyle alınan karar doğrultusunda, kongre salonu, sergi salonları, yüzme havuzu, balo salonları, spor merkezi gibi pek çok ortak kullanım alanı imar emsali dışında tutulacak.

TİCARİ AVANTAJ

Otel konforu ve kullanım alanı kalitesinin yükseltilmesini sağlayacak yeni avantaj sayesinde, ortak kullanım alanlarına ve oda büyüklüğüne daha fazla alan ayrılabilecek. İBB Meclisi, turizm kapasitesinin artırılması için yapılan talebin özel hastaneler, özel okul ve özel kültür merkezlerinde de uygulanmasını kararlaştırdı. Buna göre; idari birimler, yoğun bakım ünitesi, ameliyathane, yemek salonu, temizlik bakım üniteleri, toplantı, konferans salonu, kütüphane, yüzme havuzu, morg ve ibadet odası gibi alanlar imar dışı tutulabilecek. Ticari olarak çok ciddi avantaj sağlayacak düzenleme sayesinde, turistlerin daha fazla vakit geçirmesini sağlayacak konforlu dinlenme ve eğlenme alanları oluşturulabilecek.