İstanbul Shopping Fest'in 3 günlük hasılatı açıklandı

İstanbul Shopping Fest'in 3 günlük hasılatı açıklandı

Mall of İstanbul'da gerçekleştirilen parti ve 'Efsane İndirim' etkinliğiyle 7 Haziran Cumartesi günü başlayan İstanbul Shopping Fest (İSF), dördüncü yılında ciro anlamında en iyi açılışını yaptı.

İNDİRİM ORANI YÜZDE 98'İ BULDU

Festival komitesinin verdiği bilgiye göre; Efsane İndirim'in yapıldığı 21.00-24.00 saatleri arasında toplam 3.5 milyon liralık ciro elde edildi. 100 markanın katıldığı etkinlikte indirim oranı yüzde 98'i buldu. Markaların sınırlı sayıda ürünle katıldığı indirimde tüketiciler mağaza kasalarında uzun kuyruklar oluşturdu. 1 liraya ayakkabı satan Flo'nun stoku birkaç dakikada bitirdiği açıklandı.

MARKA PATRONLARI TEZGAHA GEÇİP SATIŞ YAPTI

Gecede bazı markaların patronları da tezgaha ve kasaya geçip birebir satış yaptı. İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Roman Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy, Flo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Bisse Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli ve DeFacto Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ateş de bu isimler arasında yer aldı. 29 Haziran'da sona erecek festivalin bu yılki toplam ciro hedefi 10 milyar TL.

MAHMUTPAŞA'DA 7 BİN ESNAF FİYATI İNDİRECEK

Festival kapsamında dün 'Tarihi Alışveriş' konseptli özel bir etkinlik daha düzenlendi. Kapalıçarşı, Mahmutpaşa, Mısır Çarşısı Esnaf Dernekleri ve İstanbul Kuyumcular Odası'nın katıldığı Tarihi Alışveriş'te Mehteran Takımı, dönemin Osmanlı kıyafetlerini giyen katılımcılar ve protokolden oluşan kortej, Sultanhamam'daki tarihi kumaşçı heykeli önünden Yıldızhan'a kadar yürüdü. Mahmutpaşa Esnaf Derneği Başkanı Yusuf Yetişgen, 7 bin mağaza bulunan Mahmutpaşa'da 1 ay boyunca yüzde 20 ila yüzde 60 arasında indirim olacağını söyledi.