İstanbul'da yağış uyarısı
DHA

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği beklenen yağış ile ilgili uyarılarda bulundu.

Valilik, kent sakinlerini can ve mal kaybı yaşamamaları için tedbir almaları konusunda uyardı. AKOM'dan yapılan açıklamada ise dolu yağışının olmayacağı bildirildi.

İstanbul'da yağış uyarısı

YAĞIŞIN BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Valiliğin açıklaması şöyle: "Meteorolojik tahminlere göre sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın ilimizi etkisi altına alması beklenmektedir. Konuyla ilgili ve görevli kurumlarımız müteyakkız olup vatandaşlarımızın da can ve mal güvenlikleri bakımından tedbirli olmaları önem arz etmektedir. "

İstanbul'da yağış uyarısı

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Meteoroloji de yağışın bugün 17.00 itibarıyla etkisini göstermeye başlayacağını belirterek, şöyle bir açıklama yayınladı:

"İstanbul çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bugün 17.00-22.00 saatleri arasında il genelinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Dolu yağışına karşı önlemler alındı VİDEO

İstanbul'da yağış uyarısı

AKOM: DOLU YAĞIŞI OLMAYACAK

AKOM'dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: Meteoroloji radarları verilerine göre İstanbul geneli yaklaşık 30 dakika içinde yoğun yağışın etkisi altına girecek. Meteorolojik Tahminlere göre dolu yağışı gözükmüyor.

AKOM'dan yapılan yeni açıklamada, "Yağışın il genelinde aralıklarla gece yarısına kadar devam etmesi beklenirken dolu ile ilgili risk en aza inmiştir" denildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nden yeni açıklama yapıldı. Açıklamada, "Marmara'da öğle saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış Bursa ve Tekirdağ bölgelerinde dolu şeklinde etkili olmuştur. Yağış, Marmara denizi üzerinden geçerek akşam 17.00 sıralarında İstanbul'da etkili olmaya başlamıştır. Yağışın il genelinde aralıklarla gece yarısına kadar devam etmesi beklenirken dolu ile ilgili risk en aza inmiştir" ifadeleri yer aldı.

İstanbul'da yağış uyarısı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)