İstanbul'a 350 elektrikli otobüs alınacak

ADASVASDBDS

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) Genel Müdürü Arif Emecen, "Alımı planlanan 725 otobüsün 350'si elektrikli olacak. Bunun yanında duraklarda ve garajlarda güneş enerjili çözümler üzerine çalışmalar yapılıyor." dedi.

TEKNOLOJİ YATIRIMLARINA AĞIRLIK

TRANSİST 2016 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarında gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Şehirler İçin Ulaşımda Dönüşüm" oturumunda konuşan Emecen, 2017 bütçesinde de daha önce olduğu gibi teknoloji yatırımlara ağırlık verildiğini anlattı.

ALIMI PLANLANA 725 OTOBÜSÜN 350'Sİ ELEKTRİKLİ OLACAK

Avrupa ve Batı ülkelerinde, ulaşımda elektrikli araç dönüşümü ilk sıralarda yer alırken, dünyanın geri kalanında durumun farklı olduğunu dile getiren Emecen, "İETT, dünya enerji trendlerini yakın takip etmekte ve stratejilerini bu yönde oluşturmaktadır. 2017 bütçesinde alımı planlanan 725 otobüsün 350'si elektrikli olacak. Bunun yanında yenilenebilir enerjilerden sürdürülebilir çözümler elde edebilmek adına duraklarda ve garajlarda güneş enerjili çözümler üzerine çalışmalar yapılıyor." diye konuştu.