İstanbul'a 7 bin 500 ucuz konut geliyor
AA

toki

Ucuz konut üretiminde İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenlerin ilk adresi TOKİ'nin doğrudan 49 binin üzerinde, dolaylı olarak da 250 bin seviyesinde istihdamı bulunduğunu belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kurumun kar odaklı çalışmayan "sosyal devletin dost eli" niteliğinde bir yapısı olduğunu söyledi.

TOKİ'nin bu yıl 50 bin konut inşa etmeyi hedeflediğini aktaran Turan, toplamda 655 bine yakın konut inşa eden TOKİ'nin bu yıl 50 bin konut hedefini aşacağını, 55-60 bin bandını içeren stratejileri çalıştıklarını belirterek, "Şu anda 17 bine yakın konutun ihalesini yapmışız ya da ihale aşamasına getirmişiz, inşallah yıl sonunda 50 bini aşmış olacağız" dedi.

YIL SONUNA KADAR 7 BİN 500 KONUT İHALESİ

Kayaşehir'de satışa sunulan bin 500 konutun yanında yaklaşık 4 bin 500 konutun daha ihalesini yaptıklarını anlatan Turan, şöyle devam etti: "Yıl sonuna kadar da 2 bin 500-3 bin tane daha ihale yapacağız. Yıl sonuna kadar 7 bin 500 civarında sosyal konutun ihalesini yapmış olacağız. Üst gelir grubuna değil alt ve orta gelir grubuna bizim yaptığımız konutlar bunlar."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)