İstanbul'da 10 bin liralık kurbanlık çalındı
Ajanslar

Memleketinden kurbanlıklarını satmak için İstanbul'a gelen Kırşehirli Hüseyin Coşan, içinde hayvanlarının dolu olduğu kamyonetiyle Kağıthane kurban satış merkezine geldi.

5 DAKİKA AYRILDI, 500 KİLOLUK DANA ÇALINDI

Hüseyin Coşan, kurban satış merkezine geldiğinde hayvanlarını koyacağı çadırı kontrol etmek için kamyonetten ayrıldı. Bu sırada kimliği belirlenemeyen şahıs veya şahıslar yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki büyükbaş hayvanı çalarak kayıplara karıştı. Kamyonetinden sadece 5 dakikalığına ayrılan Coşan, 500 kiloluk büyükbaş hayvanın bu kadar kısa sürede çalınmasının şaşkınlığını yaşadı.

10 BİN LİRAYA SATACAKTI

Yaklaşık değeri 10 bin TL tutarında olan hayvanını bulmak isteyen Coşan, sokak sokak dolaşarak boğasını arıyor. Her gün hayvanlarını ve çadırını komşusuna emanet ederek sokaklara çıkan talihsiz adam elinde sopasıyla sokak sokak dolaşırken polis olaya ilişkin soruşturma başlattı.

İstanbul'da 10 bin liralık kurbanlık çalındı

ÇALINAN KİBRİT KUTUSU DEĞİL, 500 KİLOLUK HAYVAN

Hayvanın sahibi Hüseyin Coşan hayvanını sokak sokak aradığını belirterek olayı şöyle anlattı: “30 Ağustosta tam hayvan pazarının önüne yanaştım. Oradan çadırıma geldim. Sonra geri döndüm. Baktım 7-8 dakika içerisinde hırsızlar kamyonun yan kapısını açarak kendi kamyonlarına aktarmış. Çalınan bir kibrit kutusu değil, bir telefon değil 500 kiloluk bir hayvan 5 dakikanın içinde İstanbul'un göbeğinden çalınıyor ve biz hiç bir şey yapamıyoruz. 10 bin TL'lik bir hayvandı. Hiç kimse yardımcı olmuyor. Ben dağda otlattım kimse yaklaşmadı. İstanbul'un göbeğinde canlı 500 kilo gelen hayvan, 10 bin TL değerinde hayvan gitti. 5-6 dakika gibi bir şey sürdü. Zaten 5-6 kişi geziyorlarmış. Kamyondan kendi kamyonlarına aktarmışlar. Ben sokaklarda geziyorum. Araştırıyorum. Komşular da yardımcı oluyorlar sağolsun. Elimden geleni yapıyorum”.