İstanbul'da 5 bin polisle asayiş uygulaması
AA

istanbul asayiş

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce "Yeditepe Huzur" adı verilen uygulamaya, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, asayiş, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin aralarında olduğu yaklaşık 5 bin polis katıldı.

Saat 20.00'den sonra başlatılan asayiş uygulamasına Taksim'den katılacak motorlu polisleri denetleyen İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. 5 binden fazla polisle il genelinde bir asayiş uygulaması düzenlediklerini belirten Çalışkan, "155 farklı noktada yaklaşık 4 saat sürecek bir asayiş uygulaması başlattık. Amacımız vatandaşlarımız 24 saat huzur içinde bulunsun, kanunu çiğneyenler de rahatsız olsun" dedi.

Çalışkan daha sonra uygulamaya katılacak polisleri denetledi.  İstanbul genelinde başlatılan asayiş uygulaması kapsamında polis ekipleri  şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıyor. Uygulamalarda, aranan şahıslar, silah ve bıçak taşıyan şüphelilerle uyuşturucu satıcıları üzerinde duruldu.

Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de destek verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)