İstanbul'da akıllı bisiklet dönemi
İHA

bisiklet

Trafik yoğunluğunun her geçen gün artığı İstanbul'da, “Akıllı Bisiklet” uygulamasını pilot olarak ‘Kadıköy-Kartal’ sahil yolunda hayata geçiren İSPARK, şimdi de Avrupa Yakası’nda Florya-Yeşilköy hattını hizmete açtı.

ANADOLU YAKASINDA 130 BİSİKLET HİZMETTE

Anadolu yakasında Bostancı - Kartal hattına ilave olarak Maltepe dolgu alanında 3 yeni durak ekleyerek Bostancı - Kartal arasındaki bisiklet paylaşım sisteminde durak sayısını 13’e çıkaran ve sisteme 30 bisiklet ilave ederek 130 bisiklet ile hizmet veren İSPARK projeyi Avrupa Yakası’nda da hayata geçirdi.

FLORYA-YEŞİLKÖY'DE DE 60 BİSİKLET HİZMETE GİRDİ

Florya - Yeşilköy bisiklet paylaşım sistemi hattı, yaklaşık 6 km’lik güzergâh üzerinde 5 durak ve 60 bisiklet ile hizmet vermeye başladı. Florya Güneş Plajı - Aqua Florya AVM - İBB Florya Sosyal Tesisler - Yeşilköy Marina - Röne Park duraklarından oluşan hat Florya Güneş Plajı’ndan başlayarak, Yeşilköy Polat Otel’e kadar sahil boyunca devam ediyor.

TALEPLER DOĞRULTUSUNDA YAYGINLAŞTIRILACAK

İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, “Kadıköy-Kartal arasında başlatılan uygulamayı, Florya-Yeşilköy hattında da hayata geçirdik. Akıllı Bisiklet sistemini kentin uygun noktalarında hizmete sunmak için etüt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Vatandaşların talepleri doğrultusunda kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız” dedi.

İstanbul'da akıllı bisiklet dönemi

Florya Yeşilköy hattından sonra yaz aylarında Avcılar - Küçükçekmece hattını hizmete açmayı planlayan İSPARK iki hattın birbiri ile entegrasyonunu da sağlayarak Avrupa yakasında Akıllı Bisiklet projesini Yeşilköy’den Avcılar’a uzatmayı hedefliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)