İstanbul'da deprem

İstanbul'da deprem

Marmara bölgesi sallandı. 11:17'de İstanbul ve civarında küçük çaplı bir sarsıntı meydana geldi. İstanbul'da meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi.

AFAD, depremin merkez üssünü Büyükçekmece olarak açıkladı. Büyüklüğü ise 3.8.. Derinliği 13.2 km.

"ÖNCÜSÜ ARTÇISI YOK"

"İstanbul'da büyük depremi tetikler mi" soruları sorulmaya başlandı. Depremle ilgili NTV'ye konuşan AFAD Deprem Dairesi başkanı Murat Nurlu vatandaşların içini rahatlatan bir açıklama yaptı. Nurlu, "Öncü ve artçısı olmayan bir deprem. Normal bir deprem. Vatandaşların sakin olması gerekir. Zemini kötü olan yerler için diğer ilçelerden de hissedilmesi mümkündür. Orada Kuzey Anadolu Fay Zonu hareket ediyor. Küçük faylar olabilir, bunlar üzerinde gerçekleşmiştir" dedi.

İstanbul'da deprem

EN ABARTILI ŞEKİLDE 6,5 ŞİDDETİNDEN BÜYÜK DEPREM YARATMAZ

Meydana gelen deprem ile ilgili ENSONHABER.COM'a konuşan İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Büyükçekmece açıklarından batıya doğru giden Kumburgaz çukurunda 35-40 km uzunluğunda bir fay hattı. Büyük İstanbul depremini oluşturacak potansiyele sahip değil. Deprem sadece 1912'de kırılan fay hattı üzerinde oldu. Bu nedenle risk taşımıyor. Önemli olmamakla birlikte bölgedeki aktiviteyi belirtiyor. Bu fay en abartılı şekilde 6,5 şiddetinden büyük deprem yaratmaz. Büyük İstanbul depremi ile mukayese edilemez." dedi.

İstanbul'da deprem