İstanbul'da jandarmadan fuhuş operasyonu

FUHUŞ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmalarında Silivri’de liderliğini A.D.’nin yaptığı organize suç örgütünün insan ticareti yaptığı, fuhşa yer temin ettikleri ve bölgedeki otellere kadın ve müşteri temin ederek, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edildi.

150 JANDARMA OPERASYON DÜZENLEDİ

Suç örgütüne yönelik 5 aylık takip sırasında, A.D. ve örgüt üyelerinin, internette tanıştıkları ve daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadiyle getirdikleri yabancı uyruklu kadınları, Silivri’de otellere yerleştirip, pasaportlarına el koyarak, her birini yüksek miktarda borçlandırıp fuhşa zorladıkları tespit belirlendi. 22 Şubat gecesi örgüte yönelik 150 jandarma personelinin katılımıyla operasyon düzenlendi.

İstanbul'da jandarmadan fuhuş operasyonu Video

İstanbul'da jandarmadan fuhuş operasyonu

9 KADIN YAKALANDI

Operasyonda fuhuş yaptırıldığı belirlenen 6’sı Moldova, 2’si Ukrayna ve 1’i Kırgızistan uyruklu olmak üzere toplam 9 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Operasyonda örgüt üyesi 4 kişi ile 6 ayrı suçtan aranan ve kesinleşmiş cezası olan İ.K. de gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan İ.K., Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

4 ŞÜPHELİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Operasyon sırasında, fuhşa yer temin ettiği tespit edilen otelin müdürünün şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak, yasal işlem yapıldı. Organize suç örgütünün elinden kurtarılan 9 kadın, yapılan sağlık kontrolleri sonucunda işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi. Operasyonda gözaltına alınan şebeke lideri A.D.’nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli ise ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da jandarmadan fuhuş operasyonu