İstanbul'da İsrail protestoları

filistin-protesto1

Taksim Tünel önünde toplanan İHH üyeleri, "Filistin Halkı yalnız değildir", "İstanbul'dan Aksa'ya bin selam, direnişe devam", "Katil İsrail hesap verecek" sloganları atarak Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

İstanbul'da İsrail protestoları

İHH Başkanı Bülent Yıldırım burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Kur'an-ı Kerim'i yere attığını ve Mescid-i Aksa'ya girdiğini, içinde bombalar patlattığını söyledi. Hz. Muhammed'in üç kutsal mescitten biri dediği Mescid-i Aksa'ya saldırıldığını dile getiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suçlu İsrail'dir, suçlu Müslüman derneklerin başkanlarıdır, tahtlarında oturanlardır, saraylarında oturanlardır, paraya para demeyenlerdir, hala İsrail Konsolosunu gönderemeyenlerdir. Suçlu cemaatlerdir, STK'lardır, bir araya gelemeyen İslam devletlerinin liderleridir, camilerde bir araya geliyorsanız Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için de bir araya gelin. Herkes İsrail'e küfrediyor ama kimse kendine bakmıyor. Müslüman liderler yataklarınızdan kalkın, koltuklarınızdan kalkın, meydanları doldurun, bakın neler değişiyor, bakın Mescid-i Aksa nasıl kurtuluyor. Kendinize gelin, silkelenin, İslam birliğini oluşturun"

İstanbul'da İsrail protestoları

"YAHUDİLERE DEĞİL, SİYONİSTLERE KARŞIYIZ"

Yahudilere değil siyonistlere karşı olduklarını çünkü şu an İsrail'in içinde birçok Yahudinin Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı için ayağa kalktığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İsrail şunu çok iyi bilsin; Mescid-i Aksa'ya girmeye devam ederseniz, bu milletin hepsi oraya savaşmaya gider. Bir zamanlar Arap-İsrail savaşında, İsrail kazanınca bu halkın bir kısmı İsrail yanında yer alarak alkış tuttu, şimdi anketlerde yüzde 86 oranında İsrail'e nefret çıkıyor Türkiye'den."

İstanbul'da İsrail protestoları

"MESCİD-İ AKSAYI YIKARSANIZ, SİZİNKİLER DE BAŞINIZA GEÇER"

Yıldırım, İsrail'le turizmi, oradan gelen diplomatları, ticari menfaati engellemek gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Birileri bana diyebilir ki; İsrail'le ilişkiler önemli, insani yardım götürüyoruz, insani yardım götürüyoruz da ne oluyor her an bomba patlıyor. Mescid-i Aksa yıkılıyor böyle İsrail'e yardım olmaz. İnsani yardım demek Mavi Marmara vurulurken o vurulmadan önce gece saat 00.30'da İskenderun'da bulunan deniz kuvvetlerine İsrail'in yaptığı saldırı sonucu öldürülen askerlerin intikamını almak demektir. Mescid-i Aksa için canımızı ve malımızı vermeye hazırız. Büyük eylemler ve mitingler yapacağız. İsrail şunu bilsin geçen sefer konsolosluğun önünde halk konsolosluğu darmadağın edecekken 'aman ha' dedik ama şimdi hiç kimse bu halkı engelleyemez. Mescid-i Aksa'yı yıkarsanız sizinkiler de başınıza geçer" dedi.

Grup, basın açıklamalarının ardından eylemini sona erdirdi.

İstanbul'da İsrail protestoları

İstanbul'da İsrail protestoları

İstanbul'da İsrail protestoları