İstanbul'da konut fiyatları rekor kırdı

istanbul

Türkiye genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 18 oranında artış göstererek, 2 bin 598 lirayı buldu. Kiralık konutlarda ise artış yüzde 18, ortalama metrekare fiyatı 18 lira oldu. Türkiye'de amortisman (geri dönüş) süresi ise 12 yıl olarak açıklandı.

İSTANBUL’DA 4 BİN 14 LİRA OLDU

Hürriyet Emlak Haziran 2016 Emlak Endeksi'ne göre; İstanbul'da Haziran 2016 itibariyle satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 4 bin 14 liraya ulaştı. İlde son bir yıllık artış yüzde 25 oranında. Kiralık konutlarda ise fiyatlar yüzde 11 artarak 22 lira metrekare ortalamasına ulaştı. İstanbul'da amortisman süresi ise 15 yıl olarak hesaplandı. Son bir ayda fiyatların en çok arttığı ilk üç ilçe; birinci sırada yüzde 4,1 ile Bağcılar, ikinci sırada yüzde 3,8 ile Esenler, üçüncü sırada ise yüzde 2,6 ile Adalar oldu.

BAŞKENTTE YÜZDE 11 ARTIŞ

Başkent Ankara'da satılık konut fiyatları son bir yıllık süreçte yüzde 11 oranında artarak bin 667 lira metrekare ortalamasına ulaştı. Kiralık konut fiyatları ise yüzde 12 artarak metrekarede 9 lira mertebesinde. 15 yıl amortisman süresi olan Ankara'da son bir ayda satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı ilçe yüzde 1,1 ile Yenimahalle oldu. İkinci sırada yüzde 0,6 ile Mamak, üçüncü sırada ise yüzde 0,4 ile Gölbaşı var.

İstanbul'da konut fiyatları rekor kırdı

İZMİR’İN ŞAMPİYONU KEMALPAŞA OLDU

İzmir'de satılık konutların metrekare ortalama fiyatı son bir yılda yüzde 17 oranında artışla 2 bin 286 liraya ulaştı. Kiralık konutlarda ise fiyatlar yüzde 25 oranında artarak metrekare bazında 12 liraya yükseldi. Amortisman süresi 16 yıl olan İzmir'de Kemalpaşa, geçtiğimiz ay fiyatların en fazla arttığı ilçe. Kemalpaşa’da bir aylık fiyat artışı yüzde 6,4 oldu. İkinci sırada yüzde 4,2 ile Dikili, üçüncü sırada ise yüzde 3,5 ile Güzelbahçe var.

İstanbul'da konut fiyatları rekor kırdı

ANTALYA'DA HAZİRAN ŞAMPİYONU DÖŞEMEALTI

Antalya'da satılık konut fiyatları son bir yılda tam yüzde 13 oranında artış gösterdi. Metrekare ortalamasının bin 889 liraya ulaştığı ilde amortisman süresi ise 18 yıl. Kiralık konut fiyatlarına bakıldığında ise metrekare fiyatı 9 lira. İlde son bir ayda fiyatlar en çok Döşemealtı’nda arttı. Yüzde 22,1 oranla Döşemealtı ilk sırada yer alırken, yüzde 3,6 ile Serik ikinci, yüzde 2,2 ile Muratpaşa üçüncü sırada.

İstanbul'da konut fiyatları rekor kırdı

BURSA’DA ORHANGAZİ ŞAMPİYON

Bursa'da satılık konut fiyatları Haziran 2016 itibariyle ortalama bin 571 lira mertebesinde. Satılık konutta yıllık fiyat artışının yüzde 22 olduğu Bursa'da kiralık konutlardaki artış oranı ise yüzde 20. Kiraların ortalama metrekare bazında 8 lira olduğu ilde amortisman süresi ise 16 yıl. Bursa'da geçtiğimiz bir aylık süreçte fiyatlar en çok yüzde 7,4 ile Orhangazi’de arttı. İkinci sıradaki ilçe yüzde 3,6 artışla İnegöl, üçüncü sıradaki ilçe ise yüzde 3,3 artışla Osmangazi oldu.

İstanbul'da konut fiyatları rekor kırdı