İstanbul'da kurban fiyatları düştü
AA

İstanbul'da en büyük kurban pazarlarından birinin kurulduğu Sultangazi'de satışlarını bayramın ikinci günü tamamlayan üreticilerin bir kısmı memleketlerine dönmeye başladı.

FİYATLAR DÜŞTÜ

Ancak bazı üreticiler de elde kalan kurbanlıklarını satabilmek için fiyatları düşürdü.

YARI YARIYA DÜŞÜŞ VAR

Erzurum Horasan'dan gelen küçükbaş hayvan satıcısı Ozan Acar, kurban satışlarının iyi olduğunu ancak fiyatların düştüğünü söyledi. Bayramdan önce 700-800 liraya sattığı koyunları, bayramın ilk üç gününde yarı yarıya düşürdüğünü anlatan Acar, "Biz de istiyoruz kurbanımız elimizde kalmasın, kurban kendini kurtarsın. Artık kârından da vazgeçtik ama bazıları biraz fırsatçı. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Kurban kesiyorsun, kilo ile almaya çalışıyorsun. 800 liraya sattığım koyunu, 300-400 liraya almaya çalışanlar oldu." dedi.

İLK KEZ BÖYLE BİR DÜŞÜŞ OLDU

Kurban satışını 7-8 yıldır yaptığını ve ilk kez bu bayram fiyatların böyle düştüğünü aktaran Acar, "Bu kurban şaşırmış durumdayım. Devlet üreticiye destek veriyor. Herkes 'kurbanda getiririm, şu kadar fiyata satarım, şu kadar kazanırım' diyor ve gözü yüksekte oluyor. Bu sene de bu pazar patlamış durumda, çoğu zarar etti. Üretici 12 bin liraya sattığı hayvanı, gözümün önünde 6 bin liraya verdi. İstanbul genelinde mal da fazla. Üretici bu sene zarar etti. " diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)