İstanbul'da marka projelerin talep gördüğü 11 ilçe

kartal

Marka projelerdeki büyümeyle birlikte, Türkiye'nin gelişen kentlerinde yükselen konsept yapılar da değer kazanıyor. Hareketlenmenin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri de, bir dünya metropolü olan İstanbul. Peki şu anda İstanbul'un hangi bölgeleri, neden talep görüyor?

KARTAL

Anadolu Yakası'nın yükselen trendi Kartal, kentsel dönüşümün en gözde semtlerinden biri. Bölgede yer alan Kadıköy-Kartal metro hattı, ulaşımda zaman kaybını minimuma indirgerken adliye ve eğitim araştırma hastanesinin varlığı; Kartal'ın yıldızını parlatıyor.

MALTEPE

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tüm çehresi değişen, buna rağmen semt yapısını koruyan Maltepe, özellikle Başıbüyük tarafındaki projeleriyle dikkat çekiyor. Maltepe'nin bu denli prim yapmasının en önemli nedeniyse, eski konutlardan yeni konutlara geçiş talebinin yüksek olması.

KADIKÖY

İstanbul'un en kadim semtlerinden biri olan tarihi Kadıköy, Anadolu Yakası'nın merkezi olarak görülmesi itibariyle yatırımcıyı cezbediyor. Çevre yolu, E-5, metro, vapur gibi farklı ulaşım türlerinin kesişme noktası olan Kadıköy'de kentsel dönüşümün en yoğun gözlemlediği lokasyon ise Fikirtepe.

ÇEKMEKÖY

Artan nitelikli proje sayısı ve metro kolaylığı sayesinde Çekmeköy de marka projelerin konumlandığı flaş bölgelerden biri oldu.

KAĞITHANE

Kartal'da markalaşma hareketine kapı aralayan adliye faktörü, Çağlayan'da da karşımıza çıkıyor. Bölgenin, Avrupa'nın en büyük adliyesine ev sahipliği yapmasının yanı sıra, yüksek prim potansiyeli de önemli bir etken.

SANCAKTEPE

Pek çok semtte olduğu gibi metro da, Sancaktepe'nin prestijinin artmasında büyük rol oynuyor. Yeni nesil marka projeler için boş arsaların bulunması da, yapılaşmada odağın bu semte çevrilmesinin önünü açıyor.

KEMERBURGAZ

Kuzey Marmara Otoyolu ve üçüncü havalimanı inşaatı, Kemerburgaz'a değer katmakta. Bölgede fiyatların tırmanacağı düşünülüyor.

BAKIRKÖY

Kadıköy'de olduğu gibi, Bakırköy'de de ulaşım yollarının yoğunluğu, havalimanına yakınlık, Marmaray'ın varlığı ve özellikle deniz yolunun çeşitlendirilmiş olması Avrupa Yakası'nda Bakırköy'ü öne çıkarıyor. Veliefendi Hipodromu'nu da kapsayan alana şehir parkı yapılacak olması, semte değer kazandırıyor.

GÜNEŞLİ

Güneşli'de özellikle Basın Ekspres Yolu rağbet görüyor. Atatürk Havalimanı'na yakınlık, sadece konut yatırımlarını değil otel yatırımlarını da ivmelendiriyor.

TUZLA

Gerçekleştirilen sahil düzenlemeleri ve özellikle organize sanayi bölgesi firmalarının artışı, bölgeye gösterilen talebi tırmandırdı.

ZEYTİNBURNU

Hem deniz manzarası hem de havalimanına olan yakın konum faktörü; konut, rezidans ve otel gibi pek çok prestijli lüks projenin Zeytinburnu'nda yükselmesini sağlıyor. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor.