İstanbul'da şortlu eylem - Foto

İstanbul'da şortlu eylem - Foto

Kadıköy'de toplanan bir grup kadın, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) kadın voleybol takımı oyuncusu ve Haliç Üniversitesi Spor Akademisi Spor Yöneticiliği ikinci sınıf öğrencisi Nurcan İbrahimoğlu'na (19) destek vermek için basın açıklaması düzenledi.

Şort giymiş bir grup kadın Kabataş – Beşiktaş – Adalar Vapur İskelesi'nin önünde bugün 14.30 sıralarında toplandı. Türkiye 2'inci ligi takımlarından Işıkspor oyuncusu Başak Koç, grup adına kısa bir açıklama yaptı.

EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'da şortlu eylem - Foto

"RAMAZAN DAVULCUSUNU DÖVMELİ MİYİZ?"

Geçtiğimiz 28 Temmuz'da Bahçeköy'de bir belediye otobüsünde yaşandığı iddia edilen olayın acı verici olduğunu kaydeden Koç, "Bir sporcu, bir voleybolcu maalesef böyle bir olaya maruz kaldı. Bizler sürekli antrenman ve maç trafiği yaşıyoruz. Biz sporcular gibi vatandaşlarımız da bir yerden bir yere giderken şort giyebilmelidir" diye konuştu.

Yaşanan şiddetin toplumun her katmanını sardığını hatırlatan Koç, bize benzemeyeni şiddetle yola getirmeye çalışmak bir çıkmaz yoldur. Ramazan davulcusunu dövmeli miyiz? gibi bir soru işareti uyanıyor kafamızda" dedi.

Sosyal paylaşım ağında olayı protesto etmek için forum açtıklarını vurgulayan Koç, "Beklediğimiz desteği bulamamaktan üzüntülüyüm. Ben burada diğer sporcu arkadaşlarımı da görmek isterdim" diye konuştu.

"NURCAN'IN GELMESİNE BEŞİKTAŞ İZİN VERMEDİ"

Açıklamaya dayak yediği öne sürülen Nurcan İbrahimoğlu'nun da katılacağını söyleyen Başak Koç, "Beşiktaş Jimnastik Kulübü, oyuncularının böyle bir organizasyona katılmasını istemediğini açıkladı. Bu nedenle Nurcan yanımızda yer almadı" dedi. Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı'nın desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini anlatan Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Şort giydiği için şiddete maruz kalan bir sporcu ve patlayan bir dudak var. Toplumun duyarlı tüm kesimlerini ayrıştırmalara karşı dayanışmaya çağırıyorum."

BEŞİKTAŞ'A GEÇTİLER

Açıklamanın ardından grup vapura binerek Beşiktaş'a geçti. Beşiktaş'ta otobüs durağına giden 10 kişilik protestocu ekip daha sonra 4. Levent'e giden bir otobüse bindi.