İstanbul'da Suriyelilere işkence eden çete yakalandı
ensonhaber.com

İstanbul'da Suriyelileri hedef alıp vahşi işkencelerle gasp eden 5 kişilik çete Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul'da Suriyelilere işkence eden çete yakalandı

KARNINI YARIP KAÇTILAR

Habertürk'ün haberine göre, Bağcılar’da yaşayan Suriyeli Muhammed Cebeli ve Abdulrahim Hatip’in oturduğu eve silah, bıçak ve elektro şok cihazıyla baskın yapan maskeli kişiler, kendilerine direnen Cebeli’nin karnını boydan boya yarıp kaçtı. Zanlılar, evdeki değerli eşyaları da aldı.

KAFA DERİSİNİ YÜZÜP İŞKENCE ETTİLER

5 kişilik çetenin ikinci adresi ise Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi’ndeki bir ev oldu. 11 Suriyelinin yaşadığı eve giren çete üyeleri, bu defa da bir kişinin kafa derisinin bir kısmını yüzerek işkence yaptı. Ardından da evdeki 3 bin lira, 8 cep telefonu, 1 sırt çantası ve 2 pasaportu alıp kaçtı.

AVCILAR'DA KALIYORLARDI

Polise başvuran mağdurlardan biri, bir saldırganı sesinden tanıdığını, Suriye’den köylüsü olduğunu söyledi. Polis, bu bilgiden yola çıkarak zanlıların Avcılar’da kaldıkları evi tespit etti. Yapılan operasyonda, karın deşip kafa derisi yüzen çetenin üyeleri Safuhan Salih, Mustafa Hasan, Ahmet Hanan, Enes M. ve Abdurrahman Bilal gözaltına alındı. Mağdurların teşhis ettiği zanlılar tutuklandı.