İstanbul'da tarihi evler otele dönüştürülüyor

s

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarihi bir karar aldı. Bu karara göre İBB, Yedikule, Yenikapı ve Aksaray gibi tarihi semtlerde ev pasnsiyonculuğuna izin verdi.

KARAR KABUL EDİLDİ

Fatih Belediyesi, “Yedikule-Yenikapı 3. Etap Yenileme Avan Projesi” ve “Aksaray ve Çevresi Yenileme Avan Projesi” için hazırlanan imar planı değişikliklerini şubat ayında İBB gündemine getirdi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Yedikule-Yenikapı 3. Etap Yenileme Avan Projesi’ne ilişkin plan değişikliği teklifini, “3. derece ticaret alanlarında ev pansiyonculuğuna yönelik kullanımlar yer alabilir” notu ile belirterek kabul etti ve meclise havale etti.

PARK ALANINA ÇEVRİLDİ

Alınan bu karar, Yalı, Kasap İlyas, Çakırağa, Kürkçübaşı mahallelerini kapsıyor. Ocak ayında Eminönü bölgesinde ev pansiyonculuğuna izin verilmişti. UNESCO mevzuatına aykırı olduğunu vurgulayan İBB Planlama Müdürü kararı kabul etmemişti.

“Aksaray ve Çevresi Yenileme Avan Projesi” kapsamında 21 yerleşim adası için yapılacak imar planı değişikliği aynı toplantıda tartışılan konulardan oldu. Plan değişikliği ile yerleşim adaları 2. derece ticaret, 3. derece ticaret ve park alanına dönüştürüldü.